De Commissie Vorming en Toerusting (CVT) verzorgt de vorming en toerusting van de gemeente. De CVT doet dat door thema-avonden en cursussen te verzorgen. 
Op die manier willen we de gemeente bewust maken van het belang om gemeentebreed met elkaar in gesprek te zijn over actuele thema’s rond geloof, kerk en maatschappij in het licht van de Bijbel.

Afscheid Jan Boer als commissie voorzitter

Waar te beginnen bij een persoon als Jan Boer, de oprichter en voorzitter van de commissie vorming & toerusting binnen de Hervormde Gemeente Putten?

Ver voordat de commissie V&T bestond was Jan binnen de gemeente al bezig met vorming en toerusting. Hij heeft ervoor gezorgd dat dit in 2012 geborgd werd door de  oprichting van de commissie vorming en toerusting als aparte commissie onder de algemene kerkenraad. Als voorzitter zette hij zich met hart en ziel in voor de gemeente en zijn toewijding kende geen grenzen. Jan kent altijd wel iemand die hij misschien kan benaderen voor een rol binnen onze gemeente als er ergens “gaten” vallen. Ondanks het feit dat Jan dit al zo veel jaren doet, is zijn enthousiasme en toewijding onverminderd.

Op gezette tijden komt de commissie bij elkaar om ideeën uit te wisselen en plannen te maken voor activiteiten en evenementen. Het was soms even passen en meten, want het kon zomaar zijn dat Jan voor zijn werk uit Groningen kwam rijden om vervolgens ’s avonds , soms zelfs zonder een fatsoenlijke maaltijd te hebben genuttigd, gewoon aan te sluiten bij de commissie. Maar naast voorzitter en commissielid was Jan zeker niet te beroerd om zelf de “handen uit de mouwen te steken”. Zo heeft hij zelf het cursus materiaal voor “Klaar voor de start” geschreven en de cursus ook jarenlang zelf gegeven. Naast het geven van deze cursus zorgde Jan ook voor de toerusting van nieuwe ambtsdragers en was hij de schakel tussen de commissie en andere activiteiten.  

Jan geniet ervan om te zien hoe de commissie Vorming en Toerusting de gemeenteleden helpt om te groeien in hun geloof. Want dat is waar het binnen de commissie om draait.

Maar na 11 jaar is het dan toch zover. Jan kan met een gerust hart het voorzitterschap overdragen in de bekwame handen van Lubbert van den Heuvel. Per 1 sept. neemt hij de rol van Jan over binnen de commissie.

Jan bedankt voor al je jaren inzet voor het laten groeien van de Hervormde Gemeente in geloof.


Hieronder vind(t) u en jij activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals:

  • Aanstaande echtparen: Klaar voor de start  lees verder
  • Gehuwden: Hart voor je huwelijk  lees verder
  • Ouders: Geloofsopvoeding  lees verder
  • Nabestaanden: Verder na verlies lees verder
  • Daarnaast is er de theologische lees- en studiekring.  lees verder
  • Verder organiseert de commissie de toerusting voor ambtsdragers, vertrouwenspersonen, kringleiders.  lees verder
  • Voor de hele gemeente zijn er de thema-avonden over actuele thema’s.  lees verder 
  • Theologische Vorming Gemeenteleden lees verder

 

Commissie Vorming en Toerusting (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Lubbert van den Heuvel (voorzitter)
Dirma Kleijer (secretaris)
Johan Hagen (penningmeester).
Nelleke van de Langemheen
Petra Kiks
Jan Boer
Ds. H.P. Brendeke