Welkom op de website van de Classis Veluwe

Vijf jaar classicale vergadering Veluwe

Vieren en in dankbaarheid aan God gedenken dat de classicale vergadering Veluwe inmiddels vijf jaar bestaat. Dat willen we doen in een bijeenkomst in de Grote Kerk in Harderwijk op vrijdag 22 sept. Een bijeenkomst waarin we met elkaar zingen, luisteren naar twee sprekers, pastor Jolanda Aantjes-Lubbersen uit Hall en Voorstonden en ds. Arnolt Stijf van de CHE, en de afsluiting in de vorm van een middaggebed is in handen van onze classispredikant dr. Wilbert van Iperen.

Na afloop is er ontmoeting in de kerk en voor de liefhebbers, het is niet gratis, is er vanaf half zes een buffet. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. We vinden het heel fijn als je je voor 7 sept. opgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie kijk op www.pknclassisveluwe.nl in de agenda bij 22 sept.

Namens de classicale vergadering Veluwe,

Gerrit Bok

scriba classicale vergadering Veluwe

Op bezoek in Eerbeek

De Kruiskerk in Eerbeek heeft heel mooie gebrandschilderde ramen en is gebouwd onder de principes van de liturgische beweging. Op de classicale vergadering werd daar meer over verteld. De predikant en twee kerkenraadsleden vertelden over de pioniersplek en de activiteiten die ontplooid worden. Het bruist in Eerbeek. Na de pauze hebben we gesproken over grijs en groen in de kerk, als onderdeel van een nieuw beleidsplan. Een terugblik op ons financieel reilen en zeilen in 2022, de benoeming van Eunice van Zomeren als nieuwe visitator en de wisseling van het scribaat waren andere punten die de aandacht vroegen. Kijk verder op de website pknclassisveluwe.nl/verslagen het verslag van 9 mei met het verhaal over de liturgische beweging en de presentaties over de Jakobsladder. Dan zie je ook dat de website weer bij de tijd is.

Gerrit Bok,