Voor wie is het bedoeld?

Pastoraal bezoekwerk wordt in onze gemeente voornamelijk gedaan door predikanten, pastoraal medewerkers en ouderlingen. In de pastorale gesprekken zijn geloofsvragen doorgaans nauw verbonden met het leven van alledag. Voor sommige gemeenteleden is het ‘leven van alledag’ extra moeilijk geworden, omdat bij hen sprake is van psychosociale problemen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn vanwege traumatische gebeurtenissen, verliezen, afwijzing of overbelasting. Ook kan er sprake zijn van psychische problematiek bij henzelf of bij familieleden. Voor deze gemeenteleden is er de mogelijkheid om bezocht te worden door een aanvullend bezoekwerker.

Wat zijn aanvullend bezoekwerkers?

Naast de pastorale zorg van ambtsdragers is er ook een team van aanvullend bezoekwerkers in onze gemeente beschikbaar. Mede-gemeenteleden die een luisterend oor bieden en de mogelijkheid hebben regelmatig op bezoek te komen. De bezoekwerker heeft de cursus psycho-pastorale toerusting gevolgd en een belofte van geheimhouding afgelegd.

Aanvullend Bezoekwerk – Lege kruiken

Het leven loopt anders dan je dacht. Er is een geheim dat je levenslang al met je meedraagt; nu je ouder geworden bent, gaat het steeds zwaarder drukken. Of een groot verlies overschaduwt de vreugde in je leven. Je voelt je onbegrepen, omdat anderen denken dat je het allang een plek gegeven hebt. U tobt misschien met de zin van het leven. Het leek allemaal mooi wat je presteerde maar de voldoening is ver te zoeken. Waar leef ik voor? Voor wie? Wie leef ik eigenlijk?

Ik denk aan een vrouw die helemaal aan de grond zat. Een gigantische schuld en dreiging drukt haar neer. Met haar eigen ‘vermogen’ kan ze het niet oplossen. Dan neemt ze een besluit: ze vraagt om hulp. God doet een wonder in haar leven, doordat er iemand naar haar luistert, haar een advies geeft, komt er weer uitzicht. We kunnen over deze vrouw lezen in 2 Kon. 4. Haar naam is niet bekend, dat maakt het mogelijk om (jo)uw naam ervoor in te vullen. Ook in onze gemeente is het mogelijk om een beroep op een ambtsdrager of iemand van het Aanvullend Bezoekwerk te doen. Iemand die naast je wil staan, luisteren wil. Die je in alle moeiten wil wijzen op het Woord van God, dat voor ons als een kruik olie is. Daar vloeien wonderen uit voort: vergeving, vrede en overgave. Iemand die je kan helpen je eigen kruiken leeg te gieten bij het kruis van Christus en ze daarna klaar te zetten, zodat de Heere Zijn zegeningen aan je kwijt kan.

Voel jij je eenzaam met je verdriet, of onbegrepen, en heb je behoefte aan een luisterend oor? Ook voor u en jou is er een veilige gemeente waarin aandacht is voor wat u/ jij meedraagt.

Luisterend oor

Naast de pastorale zorg van ambtsdragers is er ook een team van aanvullend bezoekwerkers in onze gemeente beschikbaar. Mede-gemeenteleden die een luisterend oor bieden en de mogelijkheid hebben regelmatig op bezoek te komen. De bezoekwerker heeft de cursus psycho-pastorale toerusting gevolgd en een belofte van geheimhouding afgelegd.

Informatie

Ligt uw of jouw vraag misschien op een ander terrein dan verlies of gevoel van eenzaamheid? Zou u willen gebruikmaken van Aanvullend Bezoekwerk vanwege overbelasting (door zorgen in het gezin), chronische ziekte of omdat het in je huwelijk moeizaam gaat? Bespreek dit dan met uw/jouw wijkpredikant of wijkouderling. Of neem contact op met:

Voor algemene informatie: M.M. Jonker- Hakkert, coördinator Aanvullend Bezoekwerk, tel. 0341- 357766, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een hartelijke groet, M.M. Jonker