Hallo allemaal!

Vanaf vandaag staat er niet meer om de week een kleurplaat in de kerkbode. We moeten dus een beetje afscheid van elkaar nemen. Deze laatste kleurplaat gaat over dat de kinderen bij de Heere Jezus mogen komen en dat Jezus de kinderen de zegen geeft. Dat verhaal uit de Bijbel ken je vast wel. Ik wens jou ook de zegen van de Heere God toe bij alles wat je doet! 

Heb je deze kleurplaat mooi gekleurd? Dan mag je zaterdag 5 mei of zaterdag 12 mei bij mij thuis een cadeautje komen uitzoeken. Heb je thuis nog meer kleurplaten liggen, dan mag je die ook meenemen. Graag zie ik je op 5 of 12 mei!

Groetjes van Anja van den Ham, Steven Kraaijstraat 20,  tel. 361188.

 
 
 

 

16 maart 2018

Kleurplaat 16 maart 2018

Een hand schrijft op de muur

Het is feest in het paleis van Koning Belsazar. De koning heeft zoveel wijn gedronken dat hij niet meer goed weet wat hij doet. Hij roept zijn knechten en laat ze de gouden en zilveren bekers uit de tempel halen om daaruit te drinken. Maar dat mag toch niet? Die bekers zijn van de Heere God. Opeens wordt het heel stil in de feestzaal. Iedereen kijkt met grote ogen naar de muur, want daar is een hand. Die hand schrijft op de muur. De koning schrikt! Van wie is die hand en wat schrijft hij? Hij kan het niet lezen. Hij laat wijze mannen komen, maar die weten het ook niet. De moeder van de koning zegt: “Laat Daniël komen, hij weet het wel.”

Even later staat Daniël voor de koning. De koning zegt: “Je bent een wijze man. Als je vertelt wat er op de muur staat en wie het geschreven heeft zal ik je veel geven. En je wordt heel belangrijk in het land.”

“U mag uw mooie spullen houden en belangrijk hoef ik ook niet te worden. Maar ik zal u wel vertellen wat er op de muur staat,” zegt Daniël. “U weet toch,dat u alles van God kreeg? Maar u doet net zo slecht als uw vader. Daarom heeft God deze hand naar u gestuurd. De woorden betekenen dat u geen koning meer zult zijn. “ De koning schrikt, maar hij geeft Daniël toch mooie spullen en zorgt dat hij een belangrijke man wordt. Voor de koning is het te laat, hij sterft die nacht….

De volgende keer vertel ik het laatste verhaal over Daniël.

Groeten,

Anja van den Ham,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

De koning eet gras!

Alweer heeft de koning gedroomd. Omdat de wijze mannen het weer niet kunnen uitleggen laat hij Daniël bij zich komen. Hij zegt: “Ik heb gedroomd over een grote sterke boom. Toen kwam er een engel uit de hemel die zei: “Hak de boom om, gooi de takken en bladeren weg, maar laat de stam staan. Helemaal alleen voor zeven lange jaren.” Wat betekent het Daniël?”

Daniël schrikt van de droom: “Koning, die boom bent U. God zal ervoor zorgen dat u geen koning meer mag zijn. U zult niet meer bij de mensen leven, maar als een dier leven en gras eten, zeven jaren lang. Totdat u zegt dat de Heere God de grootste en de machtigste is. Maar als u gaat leven zoals de Heere God wil, dan zult u koning blijven.”

Iedereen schrikt! Na een jaar loopt de koning in zijn tuin. Hij zegt: ”Kijk, heb ik niet iets moois gemaakt van deze stad? En helemaal zelf? Dat heb ik toch goed gedaan!” Maar dan klinkt er een stem uit de hemel: “Koning Nebukadnezar, u zult niet langer meer koning zijn. Over zeven jaar krijgt u een nieuwe kans. Als u dan zegt dat alleen God zoveel moois kan maken en dat Hij de grootste Koning is kunt u uw land terugkrijgen.”

En zo gebeurt het. De koning is niet langer meer koning en hij heeft geen paleis meer. Hij wordt ziek in zijn hoofd en eet gras, net als koeien. Hij wordt nat als het regent. Zijn haar groeit tot het heel lang is en zijn nagels groeien, het lijken wel de klauwen van een vogel. Na zeven jaar wordt zijn hoofd weer beter. Hij kijkt omhoog naar de hemel en roept: “God is de grootste Koning!” De koning mag weer koning worden en van die dag af aan gelooft hij in de God van Daniël. 

Groeten van Anja van den Ham,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleurplaat 23 februari 2018

 

 

 

De brandende oven

Koning Nebukadnezar heeft het beeld uit zijn droom écht laten maken. En nu is het feest. De koning is heel trots, het beeld blinkt in de zon. Het voelt net of hij dat beeld echt zélf is. Zo mooi, zo belangrijk. Hij wil weten of de mensen hem ook zo geweldig vinden. Daarom heeft hij gezegd: “Als de muziek klinkt moet iedereen buigen voor het beeld en voor mij. Wie het niet doet wordt in het vuur van de oven gegooid.”

Dan klinkt er muziek. Alle mensen buigen voor het beeld en voor de koning. Behalve drie mannen, de vrienden van Daniël. Ze moeten bij de koning komen. Hij zegt: “Is het waar, dat u niet wilde buigen voor mijn beeld? U krijgt nog één kans. Als u weer niet buigt wordt u in de oven gegooid. En niemand kan u dan redden.” Maar de vrienden zeggen: “O ja, onze God kan dat. Maar ook al zou Hij dat niet doen, dan zouden we nog niet voor het beeld buigen. We buigen alleen voor God.” De koning wordt zo boos, hij laat het vuur nog harder opstoken en de drie vrienden worden in het vuur gegooid. 

“Mooi zo,”denkt de koning, “net goed. Dat zal ze leren!” Maar wat ziet hij daar? In de oven zijn niet drie, maar vier mannen! Ze lopen gewoon heen en weer, ze verbranden niet! Hoe kan dat nou? Dat is een engel van God, Hij beschermt de vrienden. De koning laat ze snel uit de oven halen en zegt: Jullie hebben gelijk, jullie God is de allergrootste. Iedereen moet vanaf nu eerbiedig over Hem praten en jullie God aanbidden. En als je dat niet doet, loopt het slecht met je af!”

Kijk, nu heeft de Heere God weer geholpen! Wat bijzonder, hè?

Groetjes van Anja van den Ham,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Kleurplaat 9 februari 2018

 

 

 

Kleurplaat 26 januari 2018

De droom van de koning

De koning van Babel, Nebukadnezar, laat alle wijze mannen naar het paleis komen. Hij zegt: “Ik heb een nare droom gehad waar ik steeds aan moet denken. Volgens mij betekent het iets. Vertel me wat het betekent, dan krijgen jullie een grote beloning. Maar als jullie het niet weten zullen jullie gestraft worden. “ De mannen zeggen: “Wat heeft u dan gedroomd koning?” De koning zegt: “Dat moeten jullie me ook vertellen, dan weet ik zeker dat jullie niet zomaar iets verzinnen.” Maar dat kunnen ze natuurlijk niet. De koning wordt zo boos, hij laat ze in de gevangenis stoppen.
Daniël en zijn vrienden horen wat er gebeurd is. Ze bidden tot de Heere God of Hij hen wil vertellen wat de koning heeft gedroomd en wat het betekent. Als Daniël die nacht gaat slapen krijgt hij dezelfde droom als de koning heeft gehad en de Heere God vertelt hem ook wat het betekent. De volgende morgen gaat Daniël zo snel mogelijk naar het paleis. Hij vertelt aan de koning hoe de droom was: “In de droom zag u een beeld, heel mooi en groot, gemaakt van steen en ijzer en klei en nog meer dingen. Toen rolde er een steen uit de bergen, zomaar tegen het beeld aan. Het beeld ging kapot, er bleef niets van over.” De koning knikt, ja, zo was het. “En waarom droomde ik dat?”, vraagt de koning. Daniël zegt: “U droomde over wat er gaat gebeuren met uw land. Dat beeld bent u, u bent nu mooi en rijk en machtig. Maar dat zal niet altijd zo blijven, over een poosje zal het steeds minder goed gaan. En er blijft niets van uw machtige Babel over.” Dat is een erge boodschap, maar de koning gelooft het wél. Hij merkt, dat de God van Daniël heel groot en machtig is. Daniël en zijn vrienden mogen nu in het paleis wonen en Daniël wordt de baas over de wijzen mannen in het paleis. En iedereen hoort over zijn God, Die zo machtig is. Die alle geheimen kent en Die redt. En dat gaat Daniël nog veel vaker meemaken, let maar op! 

 

Groetjes van Anja van den Ham,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kleurplaat 12 januari 2018

Daniël

Het is oorlog in Israël.  De Israëlieten verliezen de oorlog en de koning van de vijand neemt een heleboel mensen uit Israël mee naar Babel, zijn eigen land. Daniël en zijn drie vrienden worden ook meegenomen en moeten met andere jongens in het paleis wonen. Ze krijgen daar nieuwe kleren, een nieuwe kamer, en een nieuwe naam. De koning wil dat ze snel hun eigen land vergeten. Ze moeten van alles leren over Babel. Ze leren de taal van het land lezen en schrijven, rekenen en nog veel meer. De jongens moeten naar de koning luisteren. Ze doen goed hun best, maar vergeten niet dat ze uit Israël komen. Ze vergeten ook de God van Israël niet. 

Op een dag krijgen ze van een knecht eten met wijn erbij. Er zit een heleboel vlees bij wat ze niet mogen eten van God. Heel hun leven hebben ze alleen maar dat gegeten wat van God mocht, moeten ze nu dit eten? Moeten ze nu meer naar de koning luisteren dan naar de Heere God?Daniël en zijn vrienden zeggen: ”Wij eten dit niet. We willen graag alleen groenten eten en water drinken.” Maar de knecht zegt: “Dat gaat niet hoor, want misschien worden jullie dan wel ziek en dan is de koning boos!” Daniël zegt: “Ik heb een idee. Laten we het tien dagen proberen. Als we er daarna slechter uitzien dan de andere jongens stoppen we er mee en anders mogen we doorgaan.” Dat vindt de knecht goed. En wat gebeurt er? Na tien dagen zien ze er zelfs béter uit dan de andere jongens. Dat is fijn hè? Nu mogen ze zo blijven eten als de Heere God graag wil. Wat zorgt de Heere God goed voor de jongens!

Groeten,

Anja van den Ham

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Het tiende gebod

 

Dan zijn we alweer bij het tiende gebod gekomen: “Je mag niet jaloers zijn. Je moet geen dingen van iemand anders willen hebben.”

Volgens mij is dit gebod niet zo moeilijk om te begrijpen, maar wel moeilijk om te dóen. Want als je bij je vriendje heel mooi speelgoed ziet, dan denk je vast weleens: “Had ik ook maar zo’n mooie auto. Die wil ik ook graag hebben.” Terwijl je zelf ook heel veel mooie auto’s hebt. Maar toch ben je dan niet tevreden met wat je hebt en wil je graag iets van je vriendje hebben. Of misschien vind je wel dat je vriendinnetje heel mooie kleren heeft. Dan denk je weleens: “Had ik maar zo’n mooie jurk als zij!” De Heere God vindt het niet goed als je jaloers bent. Je moet geen dingen van iemand anders willen hebben. Je moet tevreden zijn met wat je zelf al hebt. De Heere God geeft je wat je nodig hebt en nog zoveel meer!

 

Dan hebben we nu alle Tien Geboden gehad. Over alle geboden heb ik geprobeerd jullie wat te vertellen en uit te leggen wat ze betekenen. Ik hoop, dat je er wat van geleerd hebt. De Heere Jezus heeft ons in de Bijbel ook iets geleerd over de Tien Geboden. Wil je weten wat? Lees dan de volgende keer weer het verhaal bij de kleurplaat. Graag tot dan!

 

Groetjes van Anja van den Ham,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

kleurplaat 3 november 2017

Het negende gebod

 

We hebben alweer bijna alle tien geboden gehad, vandaag is het negende gebod aan de beurt: “Je mag niet liegen.”

Als je liegt, of we noemen het ook wel ‘jokken’, dan zeg je iets wat niet waar is. Dat vindt de Heere God heel erg, als je dat doet. Hij vindt het heel belangrijk, dat alles wat je zegt echt waar is. In de Bijbel lezen we ook verhalen over dat mensen liegen. Bijvoorbeeld in het verhaal van Jakob en Ezau. 

 

Jakob doet net alsof hij zijn broer is, want Ezau zal van zijn vader de belangrijkste zegen krijgen. De vader van Jakob en Ezau is blind, dus hij kan niet zien of het Jakob of Ezau is die bij hem komt. Jakob heeft een velletje van een geitje op z’n arm gedaan, zodat het net lijkt of hij net zoveel haar op z’n armen heeft als z’n broer. Als zijn vader dan voelt of het Ezau is lijkt het net echt. En de moeder van Jakob en Ezau helpt hem, want zij maakt vleesklaar op dezelfde manier als Ezau het altijd doet. Samen houden ze vader Izak voor de gek. Ze liegen tegen hem! Dat vond de Heere God heel erg! 

 

Jok jij ook weleens? Misschien vraagt mama wel eens: “Wie heeft er met vieze schoenen door de kamer gelopen?” En jij hebt dat gedaan, maar je bent bang dat mama boos op je wordt. En dan zeg je zomaar: “Ik niet hoor!” Dat is jokken hoor, dat mag niet. Probeer maar altijd eerlijk te zijn en geen dingen te zeggen die niet waar zijn. Er is ook een liedje over. Ken jij het ook?

 

Eerlijk is eerlijk

Jokken is verkeerd

Eerlijk is eerlijk

Heb jij dat ook geleerd?

Een heel klein mini-leugentje

Dat valt je niet zo op!

Maar zie je het van heel dichtbij,

Dan is ’t een grote flop!

 
 

Groeten van Anja van den Ham,

Steven Kraaijstraat 20,

Tel. 361188,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Kleurplaat 18 augustus 2017

kleurplaat 21 juli 2017

 Hallo Puzzelvriend(inn)en,
 
HET TIENDE GEBOD
 
Je mag niet jaloers zijn. Je moet geen dingen van iemand anders willen hebben.
 
Als je jaloers bent dan verlang je eigenlijk naar iets wat van een ander is. En het is soms best moeilijk om niet jaloers zijn. Want we vinden al gauw dat de ander iets veel beter kan, of iets heeft wat net wat mooier is dan dat van jezelf.  Maar wat verlang jij eigenlijk?  Want op de wereld die God gemaakt heeft, is genoeg voor iedereen.   Zorg er maar voor om niet jaloers te zijn op anderen.   Geniet maar van alles wat je hebt gekregen, en wees er blij mee.
 
 
Het lijkt wel een vreemde taal de puzzel van deze keer. Maar je kunt hem heel gemakkelijk ontcijferen. Alles staat een letter terug in het alfabet.  Probeer de puzzel maar een stuur het antwoord naar me toe.
 
Eju * jt * njko * wfsmbohfo * v * qsjkafo * iffs
 
Nfu * njko * ifmf * ibsu * bbocje * jl * v
 
Bm * xbu * cjoofo * jo * njk * jt * wfsmbohu * obbs * v
 
Bmmft * xbu * jl * wjoefo * xjm * jt * jo * v
 
a = z   b = a   c = b  
d = c e = d  f = e
g = f h = g i = h
j = i k = j l = k
m = l n = m o = n
p = o q = p r = q
s = r t = s u = t
v = u w = v x = w
y = x z = y
 
 
Stuur je oplossing naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
Daniëlle van der Vlist heeft 10 puzzels ingestuurd en kreeg een cadeaubon. Zoek je iets moois uit?

Hallo Puzzelvriend(inn)en,              

 

HET VIJFDE GEBOD

 

Heb eerbied voor je vader en je moeder, dan wordt je gezegend met een lang leven in het land dat de Heere God je geeft.

 

Hallo Puzzelvriend(inn)en,    HET ZEVENDE GEBOD
 
Vaders en moeders horen bij elkaar.  Vaders en moeders moeten voor elkaar zorgen.
 
De Heere God geeft en man en een vrouw in het huwelijk aan elkaar. Ze zijn dan met elkaar verbonden. En als je in de kerk getrouwd bent krijg je de zegen van de Heer mee. God wil niet dat we scheiden. Want je hebt beloofd er voor elkaar te zijn, in blijde dagen en verdrietige dagen, tot de dood toe. Ook in het trouwformulier staat dat wat voor God is samengebracht door de mens niet gescheiden mag worden. Als je voor elkaar kiest is dat voor een leven lang.
 
Hieronder staan verschillende mannen en vrouwen uit de bijbel. Welke man en vrouw horen bij elkaar?
 
Jozef      Rachel   Abraham     Naomi Boaz       Asnath Elimelech    Saffira David       Rebekka Zacharias    Batseba Adam       Sara Izak      Zippora Elkana     Thamar Mozes      Esther Jacob      Eva Saul     Ruth Ahasvéros    Ahinoam Juda      Hanna Jozef (onderkoning)   Elisabeth Ananias    Maria
 
 
Stuur je oplossing naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
 
Rosalie Lubbertsen heeft tien puzzels ingestuurd en kreeg een cadeaubo

 Hallo Puzzelvriend(inn)en,
 
HET ZESDE GEBOD   Je mag niemand doodslaan.
 
Dat betekent dat je iemand niet mag vermoorden. God wil niet dat we een ander van het leven beroven. Want de Heere God beslist over ons leven en wanneer we sterven.
 
Eens in het paradijs, daar was alles goed. Maar al heel gauw na het paradijs wordt er al gesproken over doodslag. Kaïn is jaloers op zijn broer Abel en slaat hem dood. Wat erg hè!
 
De puzzel van vandaag gaat over Genesis 4. Hier kun je ook de antwoorden vinden. Puzzelen jullie weer allemaal gezellig mee? 
 
1. Abels beroep is …………… 2. Kaïns beroep is ……………… 3. Zij brengen de Heere een ……….… 4. De Heere ziet Kaïns offer ………… aan. 5. Kaïn slaat Abel dood in het ………….. 6. Kaïn zegt: Ben ik mijns broeder ……… 7. Al wie Kaïn doodslaat zal …………….….. gewroken worden. 8. Kaïn gaat wonen in Nod, ten ……..… van Eden.
 
Stuur je oplossing naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
 
Anna Zandberg en Anneke van de Vlist hebben 10 puzzels ingestuurd en kregen een cadeaubon. Veel  plezier ermee!