HGJB-Kerstconferentie 2022: Leef in vrijheid Uit een korte peiling onder HGJB-jongeren bleek dat 90% van hen behoefte heeft aan een plaats waar ze andere jongeren kunnen ontmoeten

logo hgjben meer leren over God en henzelf. Laat de HGJB-kerstconferentie nu zo'n plaats zijn! Daarom organiseren we in de kerstvakantie weer de HGJB-kerstconferentie. Van 28-30 dec. ontmoeten jongeren elkaar en krijgen ze verdieping in de samenkomsten en workshops.

Het thema van de HGJB-kerstconferentie 2022 is ‘Leef in vrijheid!’ We willen allemaal in vrijheid leven, maar lukt dat wel? Op de kerstconferentie staan we stil bij wat echte vrijheid is en hoe jij daaruit kan leven. Aanmelden kan via HGJB.nl/KC

Gebed voor het jeugdwerk 

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed.  

 • Dank voor alle jeugdwerkactiviteiten die weer zijn opgestart. Bid voor inspiratie, wijsheid en liefde voor alle leidinggevenden.
 • Bid dat jongeren ingeschakeld worden in de gemeenten. Dat ouderen oog en hart hebben voor gaven en talenten van jongeren.
 • Bid voor ouders dat zij in gezamenlijkheid hun kinderen voorgaan in geloof, hoop en liefde. Dat zij in de drukte van het leven tijd vrij maken voor het (geloofs)gesprek en dat ze daarbij delen van hun eigen persoonlijk geloof.
 • Bid dat er geschikte kandidaten worden gevonden voor ontstane vacatures bij de HGJB, zodat het werk kan worden voortgezet.
 • Dank dat het HGJB-Scholierenweekend kan worden georganiseerd. Bid dat alle voorbereidingen goed verlopen. Vraag om een zegen voor het weekend van 21-24 oktober waar tieners geïnspireerd en gevoed worden. 

Volg een HGJB-cursus in november!

Wil je aan de slag in het jeugdwerk of meer verdieping in jouw rol als leidinggevende? Volg een cursus van de HGJB! De volgende cursussen staan op onze agenda:

 • Vertellen aan kinderen. Start 3 nov. in Genemuiden
  Het vertellen van Bijbelverhalen is een cruciaal onderdeel in het kinderwerk. Leer in twee cursusavonden hoe je een vertelling goed opbouwt. Handige basistechnieken die je meteen kunt toepassen.
 • De kunst van het leidinggeven. Start 17 nov. in Benthuizen
  Ontdek in twee avonden hoe je een goede groepsleider wordt die regels, duidelijkheid en veiligheid biedt en tegelijk een leuke band opbouwt met de jongens en meiden. Je leert welke mogelijkheden je hebt om orde tot stand te brengen en hoe je met ordeverstoring om kunt gaan.
 • Basiscursus Jeugdpastoraat. Start 24 nov. in Houten
  Ga in drie avonden in op de belangrijkste elementen van het pastorale werk: (1) pastorale vragen van de ontwikkelingsfasen van tieners en jongeren, (2) gespreksvoering, (3) geloofsontwikkeling van tieners en jongeren en (4) reflectie op de eigen rol, overtuigingen en vaardigheden.

Bekijk het hele cursusaanbod van de HGJB op HGJB.nl/cursussen