Orgelconcerten in de Oude Kerk van Putten 2020

Ieder jaar organiseert de concertcommissie een aantal orgelconcerten gedurende de zomermaanden juli en augustus. Enthousiaste en talentvolle organisten worden uitgenodigd om te komen spelen op het prachtige Bätz-Witte orgel uit 1860. Naast de prachtige klank van het in 2004 gerestaureerde orgel, kunnen de luisteraars ook de organist zien spelen. De organist en de registrant zijn namelijk zichtbaar vanuit de kerk. De concerten vangen aan om 20:00 uur en de kerkdeur onder de toren gaat om 19:30 uur open. De toegang is nog altijd gratis, waarbij ter bestrijding van de onkosten een passende vergoeding wordt gevraagd.

Als gevolg van de corona-crisis zal de zomerserie helaas niet zo doorgang vinden zoals van te voren gepland. Er zullen drie concerten live worden uitgestuurd en zijn te volgen via deze website en/of de kerk-omroep:

15 juli            Martin Mans & Carina Bossenbroek - Zomerconcert  met Orgel & Panfluit
29 juli            Evert van de Veen - Orgelconcert
19 augustus  Marco den Toom & André van Vliet (orgel) en Arjan & Edith Post (trompet)
                      (slotconcert met twee (!) orgels en trompetten)

Klik hier om het concert nu te bekijken.

Organisatie Concertcommissie

Fred Jonker - voorzitter