Vanaf 1968 organiseert de concertcommissie op de woensdagavonden orgelconcerten in de Oude Kerk van Putten. De wekelijkse concerten in de maanden juli en augustus zijn inmiddels een begrip geworden in deze regio. Bij de samenstelling van de programma’s wordt rekening gehouden met de muzikale voorkeur van een breed publiek. Doel van de concertcommissie is immers om de kerk en in het bijzonder het orgel toegankelijk te maken voor iedereen. Naast improvisatie, liedbewerkingen en bekende literatuur zal echter ook de minder bekende literatuur aan de orde komen.

Enthousiaste en talentvolle organisten worden uitgenodigd om te komen spelen op het prachtige Bätz-Witte orgel uit 1860. Naast de prachtige klank van het in 2004 gerestaureerde orgel, kunnen de luisteraars ook de organist zien spelen. De organist en de registrant zijn namelijk zichtbaar vanuit de kerk en door middel van een groot projectiescherm kunnen de luisteraars de verrichtingen van de organist nauwlettend volgen. De concerten vangen aan om 20:00 uur en de kerkdeur onder de toren gaat om 19:30 uur open. De toegang is nog altijd vrij en het programmaboekje gratis, waarbij ter bestrijding van de onkosten een passende vergoeding wordt gevraagd.

Zomerserie 2021

14 juli Marco den Toom & Noortje van Middelkoop - openingsconcert met orgel & panfluit
21 juli Arjan Breukhoven - orgelconcert
28 juli Evan Bogerd - orgelconcert     
04 aug Vincent de Vries - orgelconcert
11 aug Harm Hoeve - orgelconcert
18 aug Marco den Toom & André van Vliet (orgel) en Arjan & Edith Post (trompet)
(slotconcert met twee (!) orgels en trompetten)  

"Voor het slotconcert dient u zich vóóraf aan te melden, dat kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. het aantal personen. Hartelijk welkom!" 


Organisatie Concertcommissie

Fred Jonker - voorzitter
Bert van den Brink - secretaris
Bert Stoffer - penningmeester
Wim Bos - commissielid
Adriaan Bouw - commissielid
Arjan Kok - commissielid
Jan Aalten - erelid
 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bankrekening IBAN NL18RABO0112052967 t.n.v. Concertcommissie Putten 

  -----------------------------