alpha

Welkom op de Alpha-cursus 

Wat geloven christenen nu eigenlijk? Waar draait het voor mij, als (beginnend) gelovige, nu om in het leven met God? Wanneer jij je met deze vragen bezighoudt doe dan een keer mee met de Alpha cursus. Je kunt ook als trouwe kerkganger iemand, die je graag wilt laten kennismaken met de liefde van God, uitnodigen om samen met jou de cursus te volgen (aanbevolen zelfs!). In D.V. sept. gaan we voor de 6e keer van start met deze verdiepende cursus.

De cursus zelf start in september. en eindigt in december Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten op donderdagavond, komen de belangrijkste aspecten van het christelijk geloof aan de orde. Deelname aan deze cursus is gratis. Als team heten we u/jou van harte welkom! Voor meer informatie over inhoud, opgave en data van de cursus:

Vanwege de 1,5 meter regel zal er dit jaar een beperkt aantal deelnemers de cursus kunnen volgen.

Daarom zal er ook de mogelijkheid zijn, om de cursus online te volgen, onder leiding van twee Alpha teamleden.

Graag opgeven voor: 

Voor meer informatie: Cora van de Kamp, tel.: 06-23902275.

Meer weten over Alpha?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hervormdputten.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.Alphanederland.org

Wat is Alpha

Iedereen kent wel momenten waarin vragen over de zin van het leven naar boven komen. Momenten waarop je jezelf vragen stelt als: ‘Waarom ben ik hier? Wat is de zin van mijn eigen leven?’ Vragen die op belangrijke of ingrijpende situaties in het leven gesteld kunnen worden zoals bij geboorte, sterven, verandering van baan, werkloosheid, ziekte enz. Alpha nodigt uit dergelijke vragen niet weg te stoppen maar er, samen met anderen, over na te denken en aan de hand van de Bijbel te zoeken naar antwoorden.
Alpha is een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof.
Tien weken achter elkaar begint de avond met een gezellige maaltijd. Daarna wordt er een korte inleiding gegeven over het onderwerp van de avond. Na deze inleiding gaan de deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Tijdens deze gesprekken mogen alle vragen gesteld worden die je kunt hebben over geloven en de Bijbel.
De Alpha cursus is géén Bijbelkring waar een onderwerp of Bijbelgedeelte bestudeerd wordt. Alpha is wél een verrijkende manier om te ontdekken waar het in het christelijk geloof om draait.
Alpha cursussen worden in de hele wereld gegeven en geeft iedereen die belangstelling heeft de mogelijkheid om op een eenvoudige, ontspannen en leerzame manier kennis te maken met of verdieping te vinden in het christelijk geloof.

Wat deelnemers van Alpha vonden:
“Alpha is een echte aanrader als je meer diepgang in je geloof wilt! Voor iedereen. Je eet in gezellige sfeer en gaat daarna in een kleine groep in gesprek.”
“Alpha is een goede steun om de kern van het geloof te begrijpen: het is helder, eenvoudig en praktisch.
De Alpha cursus heeft mij verdieping gegeven. Ik ben meer met God bezig en probeer dagelijks meer rust/tijd voor God te maken. Ik voel meer rust en ervaar het geloof als meer houvast in mijn leven. Goede gespreken onderling!”