alpha

Alpha cursus september 2021

Welkom!

De druk om krachtig en sterk te zijn is voor veel mensen groot. Wat geeft in alles wat je overkomt blijvende houvast? Waar draait het nu echt om in het leven? In jóuw leven? Vroeg of laat duiken de vragen op waar het nu om gaat in het leven. In jóuw leven. De Alpha cursus wil je wijzen op de kracht van het christelijk geloof. Vooral op de kracht van Jezus die gezegd heeft: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” Elke avond wordt een onderdeel van het christelijk geloof uitgelegd en daarna in kleine groepjes besproken. Hierbij wordt niet naar kennis van deelnemers gevraagd, maar is er ruimte voor cursisten om eigen vragen te kunnen stellen. De Alpha cursus is géén Bijbelkring waarbij specifieke geloofsaspecten of Bijbelgedeelten worden besproken. De Alpha cursus wil vooral mensen helpen die voor het eerst of opnieuw zich bezig willen houden met de kern van het christelijk geloof. Ook wanneer je al jaren in de kerk zit kan de vraag opkomen wat je nu eigenlijk werkelijk gelooft. Misschien is er iemand in je leven die je kennis wilt laten maken met de Here Jezus. Daarvoor kan Alpha een prachtig hulpmiddel zijn. Je kunt iemand attent maken op de cursus maar ook samen met iemand die zoekend is de cursus volgen. Alpha omvat 10 avonden en een weekend. We hopen heel erg dat we dit jaar ook weer samen kunnen eten aan het begin van de avond. Samen eten is altijd een fijne en verbindende factor op de avonden! De voorgenomen start van de volgende cursus is op donderdagavond 16 september. Voor informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel: 06 27205635 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weet je welkom!

Wat is Alpha

Iedereen kent wel momenten waarin vragen over de zin van het leven naar boven komen. Momenten waarop je jezelf vragen stelt als: ‘Waarom ben ik hier? Wat is de zin van mijn eigen leven?’ Vragen die op belangrijke of ingrijpende situaties in het leven gesteld kunnen worden zoals bij geboorte, sterven, verandering van baan, werkloosheid, ziekte enz. Alpha nodigt uit dergelijke vragen niet weg te stoppen maar er, samen met anderen, over na te denken en aan de hand van de Bijbel te zoeken naar antwoorden.
Alpha is een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof.
Tien weken achter elkaar begint de avond met een gezellige maaltijd. Daarna wordt er een korte inleiding gegeven over het onderwerp van de avond. Na deze inleiding gaan de deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Tijdens deze gesprekken mogen alle vragen gesteld worden die je kunt hebben over geloven en de Bijbel.
De Alpha cursus is géén Bijbelkring waar een onderwerp of Bijbelgedeelte bestudeerd wordt. Alpha is wél een verrijkende manier om te ontdekken waar het in het christelijk geloof om draait.
Alpha cursussen worden in de hele wereld gegeven en geeft iedereen die belangstelling heeft de mogelijkheid om op een eenvoudige, ontspannen en leerzame manier kennis te maken met of verdieping te vinden in het christelijk geloof.

Wat deelnemers van Alpha vonden:
“Alpha is een echte aanrader als je meer diepgang in je geloof wilt! Voor iedereen. Je eet in gezellige sfeer en gaat daarna in een kleine groep in gesprek.”
“Alpha is een goede steun om de kern van het geloof te begrijpen: het is helder, eenvoudig en praktisch.
De Alpha cursus heeft mij verdieping gegeven. Ik ben meer met God bezig en probeer dagelijks meer rust/tijd voor God te maken. Ik voel meer rust en ervaar het geloof als meer houvast in mijn leven. Goede gespreken onderling!”