Wie zijn toch de mensen die een inloophuis bezoeken?

Waarom komen ze ? Wat zoeken ze er? Het inloophuis is een plek, een huis, een thuis waar iedereen die er behoefte aan heeft welkom is ! En...er moet niets mis met je zijn, je hoeft niets te mankeren en je bent ook niet een zielig type wanneer je het inloophuis bezoekt.

In principe is IEDEREEN welkom, ongeacht sexe, huidskleur, geloof, achtergrond enzovoort. Maar in de praktijk van elke dag in al de inloophuizen in ons land blijkt dat niet iedereen naar het inloophuis komt. Logisch ook. Wanneer je druk bent met je baan, hobby's, gezin en allerlei zaken, ach wat heb je er dan te zoeken? Nou, toch doe je dan ook jezelf een beetje tekort! Je mist een stukje sociale gezelligheid!

Het mooie en aantrekkelijke van een inloophuis dat je er mag zijn wie je bent, dat jij je niet anders hoeft voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Dat je er je verhaal kwijt kunt en dat jij je er gekend en erkend kunt weten. En dat missen nogal wat mensen in onze samenleving! En juist die mensen komen graag naar de inloop.

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Wanneer je geen werk hebt, niet meer hebt of niet meer aan het arbeidsproces deelneemt en je de draai elders nog niet hebt gevonden. Mooi toch dat er koffie klaar staat en dat er een gastvrouw heel vriendelijk aan je vraagt of je er misschien een koekje bij wilt. Wel even een stuk gezelliger dan thuis zitten te mokken of te somberen. Even weg en even thuis bij de mensen van de inloop. Even je verhaal doen. Zomaar een plek om binnen te lopen. Zomaar een plek voor koffie of thee. Zomaar een thuis met een luisterend oor, een bewogen oog en een heerlijke gastvrijheid. Ook in Putten dus. WELKOM in 't Hart van Putten.

Waarom een inloophuis?
De ervaring in heel veel plaatsen in Nederland is dat een laagdrempelige inloop heel veel voor mensen kan betekenen. Er zijn wel meer dan 150 van dergelijke huizen in grote steden, in wijken en buurten van stadswijken, maar zeer zeker ook in een groot aantal dorpen, alsook Putten. Veel van die huizen hebben hun bestaansrecht al meer dan bewezen! Het zijn de inlopers die steeds weer terugkomen, die aangeven hoe goed en belangrijk een inloophuis voor hen is! lees verder

Contact
Molenweg 2
3882 AB Putten
0341 701728 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden Inloophuis `t Hart van Putten

Dinssdag 15:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 12:00
Donderdag 09:30 - 11:30
Vrijdag 10:00 - 12:00

Zaterdag 14:00 - 16:00
Zondagdag 14:00 - 16:00