Heb je de flyers van PraatPaalPutten gezien in de kerkbode van 11 febr.? Misschien ging er een belletje rinkelen bij u of jou, ambtsdrager of gemeentelid, kind of jongere; en heb je er weleens wat over gehoord van iemand in het kader van rouw en verliesverwerking. Doorgaans is dit werk op de achtergrond, maar ook onze hervormde gemeente participeert hierin. Wellicht is het daarom goed over dit bijzondere stukje pastoraal werk wat meer te vertellen, voordat de nieuwe groepjes weer zullen starten en er misschien door onbekendheid geen of weinig aanmeldingen zijn.

PraatPaalPutten (PPP) werkt met enthousiaste medewerkers die affiniteit hebben met het werken met kinderen en jongeren. Mensen met het hart op de goede plaats die vanuit christelijk oogpunt een luisterend oor wil bieden aan kinderen die te maken hebben (gekregen) met echtscheiding, rouw en verlies. PPP begeleidt kleine groepjes kinderen/jongeren die te maken hebben met echtscheiding, pesten of rouw en het verwerken daarvan.

Ook individuele begeleiding van kinderen en/of jongeren is mogelijk. Er wordt gewerkt in een prachtige ruimte in de kelder van de Gereformeerde Kerk en er zijn veel spel- en creatieve materialen die ingezet kunnen worden, net wat past bij de groep en het kind. Alles om het kind op hun gemak te stellen, zodat degenen die komen, mogen vertrouwen en weten dat ze er hun verhaal kwijt kunnen, als ze zelf willen uiteraard.

Meestal draait er 1 groepje rouw en 1 groepje scheiding tegelijk, 2x per jaar. Eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar, onder voorbehoud van aanmeldingen uiteraard.

Misschien ben of ken jij wel een kind of jongere om hieraan mee te doen of wil je meer informatie over dit mooi stukje werk wat al zo’n 15 jaar draait vanuit diverse kerken in Putten. Dat kan via hun website www.praatpaalputten.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de kerkbode van 11 febr. staat in de flyers meer informatie omtrent de data in mrt. en apr. bijv., maar je mag ook contact opnemen met Dirma Kleijer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen. Ook als je enthousiast geworden bent door dit stukje en meer wilt weten, horen we het graag.

Praatpaal Putten over echtscheiding voorjaar 2022

Praatpaal Putten over rouwverwerking voorjaar 2022