Dabar

Hey, wat dacht je van een week Dabarwerk op camping de Rusthoeve in Putten?! Een fantastische week met een team op de camping en samen verschillende activiteiten verzorgen voor de campinggasten in verschillende leeftijden.

Denk aan kinderclub, tienerclub, poppenkast, waterspellen, zeskamp, mannenavond, vrouwen-creamiddag, volleyballen enz. De activiteiten zijn niet het belangrijkste, maar het uitdragen wie God voor jou betekent en vertellen over de liefde van Jezus. Dit kun je op de camping doen door Woord en Daad (Dabar)! Je gaat supertoffe momenten beleven met je team en de campinggasten. En je krijgt er een geweldige ervaring bij. 

Op deze website kun je nog meer informatie vinden over het Dabar-werk. Je kunt je ook als een team opgeven. De teams bestaan uit zes mensen.

Zoek ook naar Camping De Rusthoeve op facebook of op Instagram.

Wil je meer informatie of heb je vragen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de week op de camping word je als team ondersteund door de plaatselijke commissie. Vanuit de IZB word je ook klaargemaakt voor de periode op de camping en vooraf zal je al op de camping zijn geweest, zodat je weet waar je terecht komt en de

campingeigenaren ontmoet.

We hopen je te zien op de camping!!

De Dabarcommissie

 Terugblik Dabar

In de week van 16 tot 23 juli was ons Dabarteam aan de beurt om een week op camping ´De Rusthoeve´ te staan. Samen met Esli den Braber, Matthijs van de Kamp, Corine Lindeboom, Artjan Mol en Kim Willemsen mocht ik daar een week verblijven om animatiewerk te doen en tegelijkertijd iets te vertellen over ons geloof.

We hebben leuke activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. We draaiden dagelijks een kinder- en tienerclub en daarnaast hadden we elke dag ook een middag- en avondactiviteit. Zo is er een volleybaltoernooi georganiseerd, hebben we vossenjacht gedaan en was er een bingoavond. Elke avond sloten we af met een avondsluiting. Het was leuk om te zien hoe enthousiast mensen reageerden op onze aanwezigheid. Sommigen kwamen uit zichzelf bij ons langs, terwijl wij omgekeerd als team ook bij hen langs gingen. Dit leverde leuk contact op met de campinggasten.

Deze vakantie was de eerste keer dat ik deel uitmaakte van een Dabarteam en dit was een bijzondere en leerzame ervaring. Wij, als team, waren blij verrast met alle gemeenteleden die met ons meeleefden. Het deed ons goed om bemoedigende reacties te krijgen op onze berichten in de kerkapp, maar ook de bezoekjes die we kregen op de camping waren fijn. Daarnaast kregen we hulp van vrijwilligers, o.a.  vanuit de jeugdvereniging, die ons hebben geholpen bij bepaalde activiteiten. Het was mooi om te merken dat we in dit vrijwilligerswerk samen gemeente zijn.

Ik vond Dabar een mooie manier om invulling te geven aan mijn vakantie en mij tegelijkertijd in te zetten voor het Koninkrijk van God. Omdat ik dit zelf als verrijkend heb ervaren, zou ik iedereen die erover twijfelt een taak binnen de gemeente op zich te nemen, willen aansporen om de stap te zetten en mee te doen!

Rhodé Oudshoorn

Dabar terugblik