INHOUD

- Wijk 5 op de kaart
- Bij de diensten
- Beroepingswerk
- Wijkavond
- Opvoedingsavond
- Bijbelkringen
- Catechisatie
- Mannenontbijt

WIJK 5 OP DE KAART

Wijk 5 ligt aan de oostkant van Putten.
Preciezer gezegd omvat de wijk het gebied ten oosten van de Oude Rijksweg (incl. oneven nummers) vanaf de grens met de gemeente Ermelo naar het zuiden tot aan de Papiermakerstraat. Gerekend vanaf de Papiermakerstraat (incl. even nummers vanaf 32 t/m 42) loopt de grens van de wijk dan via de Brinkstraat (excl. even en oneven nummers) tot aan de Harderwijkerstraat. Vervolgens loopt de grens via de Harderwijkerstraat (incl. even en oneven nummers) en de Voorthuizerstraat (excl. oneven en even nummers) over de Garderenseweg (incl. oneven nummers vanaf 27 t/m 99) tot aan de grens met de gemeente Garderen.

BIJ DE DIENSTEN

Elke zondag hartelijk welkom in de diensten in de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk of de Zuiderkerk

 

BEROEPINGSWERK

De kerkenraad van wijkgemeente 5 heeft ter voorziening in de vacature die is onstaan door het vertrek van ds. H. Markus naar Leerdam, een beroep uitgebracht op ds. C. Mijderwijk te Meerkerk.. 

Ds. Mijderwijk is 56 jaar oud en diende eerder de gemeente Besoyen..

Op 25 november 2019 hebben we met vreugde en dankbaarheid aan de Heere kennis genomen van het besluit van ds. Mijderwijk dat hij het op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen.
De bevestigings- en intrededienst van ds. Mijderwijk vindt plaats op 21 juni 2020 om resp. 10.00 uur en 14.30 uur in de Oude Kerk. 

 

WIJKAVOND: 30 oktober 2019

Op 30 oktober 2019 hebben we een mooie wijkavond gehad. Langzaam stroomde de zaal Groot Spriel van De Aker vol. Het was een lust voor het oog om te zien dat er steeds meer eten op de lange rij tafels kwam te staan. Maar liefst 30 mensen brachten eten mee en dus ook veel verschillende gerechten van boerenkool tot lasagne en van vruchtentoetjes tot hartige taart. Overweldigend was ook de opkomst van zo'n 200 mensen in de leeftijd van 0 tot 93 jaar. Bemoedigend was ook dat er zoveel jonge gezinnen waren die het belangrijk vonden om elkaar en de ouderen op deze manier te ontmoeten. Na de opening en het eten mochten de kinderen naar voren komen en hebben we naar ze geluisterd en ook samen gezongen. Ds. Van Zwet eindigde de maaltijd met een kort woord voor ons allemaal over "Houd vol" en "Word gered". Dit werd ondersteund met een afbeelding van een reddingsboot vanuit zijn Katwijk. Daarna ging hij voor in dankgebed.                                                        Na de pauze hebben we uitleg gehad van de thuisfrontcommissie van Adré en Marja Lichtendonk. We hebben ze zelfs live kunnen zien en spreken door middel van een beeldverbinding met Bosnië. Hierna gingen de kinderen naar de kelder en hebben jong en oud in groepen een mooi spel gespeeld. Om iets over negenen werd de avond afgesloten en konden we niet anders concluderen dan dat ook in Putten de Heere doorwerkt en wij elkaar werkelijk iets te vertellen hebben.

OPVOEDINGSAVOND: "Seksualiteit is bijzonder"

Op 9 oktober 2019 vond er voor de wijken 4 en 5 een geloofsopvoedingsavond plaats voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar, Het thema voor deze avond was: Sksualiteit is bijzonder". De avond werd bijgewoond door 25 ouders. Met elkaar hebben we een catechisatieles uit de methode "Leer en Leef"" besproken. Op die manier werd goed zicht gerkegen op de lesmethode. Na een algemene uitleg over de methode startte de les over seksualiteit. Eind van het seizoen wordt deze les ook aan de kinderen gegeven. Ds. Jonker verzorgde eerst de uitleg en daarna vond in de mentorgroepen de verwerking plaats. Paulus schrijft in 1 Kor. 6 dat, wanneer je in God gelooft je lichaam een tempel van de Heilige Geest is. Handelen we daar naar? Aan de hand van stellingen volgden in de groepen goede gesprekken. Hoe ga je met je kinderen het gesprek aan,  hoe gemakkelijk worden zij en wij beïnvloed door media- en internetgebruik? Wat doe je als ouders hiermee en welke afspraken maak je samen? Het was een geslaagde en leerzame avond en ook waardevol om als ouders hierover door te praten. 

BIJBELKRINGEN

In onze wijkgemeente worden verschillende buurtbijbelkringen gehouden. Deze kringen staan in de regel onder leiding van een ambtsdrager. Hieronder staat een overzicht van de kringen. Voor informatie en vragen: neem contact op met de sectieouderling of met de kringleider.

In het seizoen 2019-2020 behandelen we op verreweg de meeste kringen het boekej "In de kracht van de opstanding"van Pieter Lalleman. Het boekej bevat een tiental bijbelstudies over het Bijbelboek Handelingen.

Alle kringen worden ’s avonds bij iemand thuis gehouden. De kring die door ds. Westland geleid wordt, is op donderdagmorgen in De Aker (data: 19 sep., 31 okt, 21 nov. en 12 dec. 2019, 9 jan., 6 feb., 5 maart  en 2 apr. 2020).

Overzicht kringleiders:

 • Coen van Bemmel, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 356836
 • Steven Doppenberg, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 357643
 • Eb de Boer, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 353692
 • Ron Steussy, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-44113370
 • Renze Korte, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 842117
 • Anthony Mol, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 361765
 • Frans Davelaar, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 354150
 • Berend Haitsma, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 360953 (over ?)
 • Jan van den Hazel, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 360586
 • Roelof Lindeboom, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 361784

w5bijbelmetbrilerop

 DONDERDAGOCHTEND BIJBELKRING 

De donderdagochtend Bijbelkring o.l.v. ds. J. Westland wordt in het seizoen 2019-2020 gehouden op 19 september, 31 oktober, 21 november en 12 december 2019 en 9 januari, 6 februari, 5 maart en 2 april 2020. De kring is van 9.30 toto 11.30 uur en wordt gehouden in zaal De Vanenburg in De AKer.

 

CATECHISATIE: Leer & Leef
Samen met leeftijdsgenoten leren wie God is en wat Hij doet. Samen de bijbel pakken en daarin lezen, zodat je Hem beter leert kennen. Ook op een doordeweekse dag krijg je de kans om meer van Hem te ontdekken. Om met en voor Hem te leven!

Waar, wat, wie, wanneer? Zie op de website het menu “toerusten”.

Voor het seizoen 2019-2020 (START IN DE WEEK VAN 22 SEPTEMBER) zijn er naast de aangepaste catechese de volgende mogelijkheden:

 • De mentorcatechisatie voor wijk 5 (12 t/m 14 jr. en 15 t/m 17 jr.) is op dinsdag in De Aker (resp. van 18.30 tot 19.30 uur en van 19.40 tot 20.40 uur), maar als de dinsdag niet schikt, kun je bv. naar hetzelfde programma op maandag bij wijk 4 (en omgekeerd). 

  Voor de catechisatie maken we gebruik van de nieuwe HGJB-methode LEER & LEEF.

 • Contact over catechese kan met coördinator Mark Kortrijk (E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; T (0341) 267709 of 06-1767 6141) of met mij.

 • Op maandagavond (van 19.30 tot 20.30 uur in De Aker, maar tijd en plaats kan in overleg worden gewijzigd) is er de catechese voor de groep voor 18 jaar en ouder. Je wilt om je leeftijd of sowieso wat meer dan ‘gewone’ catechisatie en/of je vindt de stap naar belijdeniscatechisatie nog te groot. Je kunt het verdiepingscatechisatie noemen, of voorbereidende belijdeniscatechisatie. Rond een open Bijbel wordt het gesprek aagegaan. Over vragen rond geloof, hoop en liefde die jullie zelf hebben of in je omgeving tegenkomen.  Laat het me even weten, als je van plan bent te komen, of misschien eerst nog wat meer wilt weten. Deze catechisatie staat (gedurende de periode van de predikantsvacature) onder leiding van ouderling Wim Liefting. 

 • Over belijdeniscatechisatie:

  Elk jaar lees je zo in deze maanden weer allerlei aanmoedigingen om de stap naar belijdeniscatechisatie te zetten. Ik onderteken ze graag. Zet je voet maar op het water!

  Maar misschien aarzel jij, aarzelt u. Zullen we er dan een keer van tevoren over spreken? En wat let jou of u om toch gewoon te komen. Belijdeniscatechisatie is niet voor volleerde of volmaakte gelovigen. Die bestaan niet eens! Het gaat erom dat je de roep van de Heere niet langer kunt en wilt negeren. Geef Hem de eer door daaraan gehoor te geven, al gaat dat met vallen en opstaan.

  Laat me weten als je hiervoor belangstelling hebt.

            Daniël van den Dool (jeugdouderling)

            tel: 0613085122/ mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

w5jeugd

 

JONGERENCONTACT

In onze wijk is de jeugdouderling beschikbaar voor het jongerenpastoraat. Leg gerust contact met hem. Hij behartigt dit samen met enkele jongeren -althans, we zijn op zoek naar jongeren die dit weer gaan oppakken, nu andere jongeren hebben aangegeven ermee te stoppen.

In het kader van jongeren bezoeken jongeren gaan zij in de wijk contacten aan met mede-jongeren. Soms gewoon even bij de deur, soms gezellig in de kamer. Informele contacten om belangstelling te tonen, en over van alles en nog wat in gesprek te zijn. Uiteraard gaan zij daarbij vragen over God, geloof en kerk, christen worden en christen zijn niet uit de weg. Stel ze gerust. Wil je hen weleens spreken, leg dan contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Mannenontbijt

IHet voor 15 februari a.s. geplande mannenontbijt gaat door omstandigheden niet door.

Het eerstvolgende mannenontbijt staan gepland voor zaterdag  23 mei 2020 om 8.00 uur in De Aker

Als er onderwerpen zijn of iemand een spreker kent die we voor dit ontbijf of voor volgend seizoen kunnen uitnodigen dan htoren we dat graag.