INHOUD

- Wijk 5 op de kaart
- Bij de diensten
- Beroepingswerk
- Wijkavond
- Opvoedingsavond
- Bijbelkringen
- Catechisatie
- Mannenontbijt

WIJK 5 OP DE KAART

Wijk 5 ligt aan de oostkant van Putten.
Preciezer gezegd omvat de wijk het gebied ten oosten van de Oude Rijksweg (incl. oneven nummers) vanaf de grens met de gemeente Ermelo naar het zuiden tot aan de Papiermakerstraat. Gerekend vanaf de Papiermakerstraat (incl. even nummers vanaf 32 t/m 42) loopt de grens van de wijk dan via de Brinkstraat (excl. even en oneven nummers) tot aan de Harderwijkerstraat. Vervolgens loopt de grens via de Harderwijkerstraat (incl. even en oneven nummers) en de Voorthuizerstraat (excl. oneven en even nummers) over de Garderenseweg (incl. oneven nummers vanaf 27 t/m 99) tot aan de grens met de gemeente Garderen.

BIJ DE DIENSTEN

Elke zondag hartelijk welkom in de diensten in de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk of de Zuiderkerk

 

BEROEPINGSWERK

De kerkenraad van wijkgemeente 5 heeft ter voorziening in de vacature die is onstaan door het vertrek van ds. H. Markus naar Leerdam, een beroep uitgebracht op ds. C. Mijderwijk te Meerkerk.. 

Ds. Mijderwijk is 57 jaar oud en diende eerder de gemeente Besoyen..

Op 25 november 2019 hebben we met vreugde en dankbaarheid aan de Heere kennis genomen van het besluit van ds. Mijderwijk dat hij het op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen.
De dienst waarin ds. Mijderwijk wordt bevestigd vindt plaats op 21 juni 2020 om 10.00 uur in de Oude Kerk. De bevestiging vindt plaats door ds. M.J. van Oordt uit Delft. Aansluitend wordt de intrededienst gehouden. Als gevolg van de maatregelen die getroffen zijn in verband met het coronavirus zal er sprake zijn van een digitale dienst met een beperkt aantal kerkgangers. De dienst kan worden gevolgd via de website www.hervormdputten.nl/kerkdiensten/kerkdienstenrooster.

 

WIJKAVOND: 22 april 2020

In verband met de coronacrisis gaat de voor 22 april a.s. geplande wijkavond niet door.

OPVOEDINGSAVOND met als thema: "Hechting"

De voor 16 april 2020 voor de wijken 2, 4 en 5 geplande geloofsopvoedingsavond  voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar, gaat in verband met het coronavirus niet door. Mogelijk wordt deze avond begin oktober a.s. gehouden.

 

BIJBELKRINGEN

In onze wijkgemeente worden verschillende buurtbijbelkringen gehouden. Deze kringen staan in de regel onder leiding van een ambtsdrager. Hieronder staat een overzicht van de kringen. Voor informatie en vragen: neem contact op met de sectieouderling of met de kringleider.

In het seizoen 2019-2020 behandelen we op verreweg de meeste kringen het boekej "In de kracht van de opstanding"van Pieter Lalleman. Het boekej bevat een tiental bijbelstudies over het Bijbelboek Handelingen.

Alle kringen worden ’s avonds bij iemand thuis gehouden. De kring die door ds. Westland geleid wordt, is op donderdagmorgen in De Aker (data: 19 sep., 31 okt, 21 nov. en 12 dec. 2019, 9 jan., 6 feb., 5 maart  en 2 apr. 2020).

Overzicht kringleiders:

 • Coen van Bemmel, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 356836
 • Steven Doppenberg, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 357643
 • Eb de Boer, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 353692
 • Ron Steussy, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-44113370
 • Renze Korte, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 842117
 • Anthony Mol, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 361765
 • Frans Davelaar, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 354150
 • Berend Haitsma, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 360953 (over ?)
 • Jan van den Hazel, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 360586
 • Roelof Lindeboom, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 361784

w5bijbelmetbrilerop

 DONDERDAGOCHTEND BIJBELKRING 

De donderdagochtend Bijbelkring o.l.v. ds. J. Westland wordt in het seizoen 2019-2020 gehouden op 19 september, 31 oktober, 21 november en 12 december 2019 en 9 januari, 6 februari, 5 maart en 2 april 2020. De kring is van 9.30 toto 11.30 uur en wordt gehouden in zaal De Vanenburg in De AKer.

 

CATECHISATIE: Leer & Leef
Samen met leeftijdsgenoten leren wie God is en wat Hij doet. Samen de bijbel pakken en daarin lezen, zodat je Hem beter leert kennen. Ook op een doordeweekse dag krijg je de kans om meer van Hem te ontdekken. Om met en voor Hem te leven!

Waar, wat, wie, wanneer? Zie op de website het menu “toerusten”.

Voor het seizoen 2019-2020 (START IN DE WEEK VAN 22 SEPTEMBER) zijn er naast de aangepaste catechese de volgende mogelijkheden:

 • De mentorcatechisatie voor wijk 5 (12 t/m 14 jr. en 15 t/m 17 jr.) is op dinsdag in De Aker (resp. van 18.30 tot 19.30 uur en van 19.40 tot 20.40 uur), maar als de dinsdag niet schikt, kun je bv. naar hetzelfde programma op maandag bij wijk 4 (en omgekeerd). 

  Voor de catechisatie maken we gebruik van de nieuwe HGJB-methode LEER & LEEF.

 • Contact over catechese kan met coördinator Mark Kortrijk (E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; T (0341) 267709 of 06-1767 6141) of met mij.

 • Op maandagavond (van 19.30 tot 20.30 uur in De Aker, maar tijd en plaats kan in overleg worden gewijzigd) is er de catechese voor de groep voor 18 jaar en ouder. Je wilt om je leeftijd of sowieso wat meer dan ‘gewone’ catechisatie en/of je vindt de stap naar belijdeniscatechisatie nog te groot. Je kunt het verdiepingscatechisatie noemen, of voorbereidende belijdeniscatechisatie. Rond een open Bijbel wordt het gesprek aagegaan. Over vragen rond geloof, hoop en liefde die jullie zelf hebben of in je omgeving tegenkomen.  Laat het me even weten, als je van plan bent te komen, of misschien eerst nog wat meer wilt weten. Deze catechisatie staat (gedurende de periode van de predikantsvacature) onder leiding van ouderling Wim Liefting. 

 • Over belijdeniscatechisatie:

  Elk jaar lees je zo in deze maanden weer allerlei aanmoedigingen om de stap naar belijdeniscatechisatie te zetten. Ik onderteken ze graag. Zet je voet maar op het water!

  Maar misschien aarzel jij, aarzelt u. Zullen we er dan een keer van tevoren over spreken? En wat let jou of u om toch gewoon te komen. Belijdeniscatechisatie is niet voor volleerde of volmaakte gelovigen. Die bestaan niet eens! Het gaat erom dat je de roep van de Heere niet langer kunt en wilt negeren. Geef Hem de eer door daaraan gehoor te geven, al gaat dat met vallen en opstaan.

  Laat me weten als je hiervoor belangstelling hebt.

            Daniël van den Dool (jeugdouderling)

            tel: 0613085122/ mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

w5jeugd

 

JONGERENCONTACT

In onze wijk is de jeugdouderling beschikbaar voor het jongerenpastoraat. Leg gerust contact met hem. Hij behartigt dit samen met enkele jongeren -althans, we zijn op zoek naar jongeren die dit weer gaan oppakken, nu andere jongeren hebben aangegeven ermee te stoppen.

In het kader van jongeren bezoeken jongeren gaan zij in de wijk contacten aan met mede-jongeren. Soms gewoon even bij de deur, soms gezellig in de kamer. Informele contacten om belangstelling te tonen, en over van alles en nog wat in gesprek te zijn. Uiteraard gaan zij daarbij vragen over God, geloof en kerk, christen worden en christen zijn niet uit de weg. Stel ze gerust. Wil je hen weleens spreken, leg dan contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Mannenontbijt

Het voor zaterdag  23 mei 2020 om geplande mannenontbijt gaat in verband met het coronavirus niet door.