In de jaren tachtig viel de beslissing. De Hervormde Gemeente zou eindelijk een eigen wijkgebouw krijgen. Het gebouw moest komen in de Arendstraat aan de rand van het ‘Husselerveld’. Een moderne wijk van Putten die haar naam dankt aan de boerderij ‘Groot Hussel’ die destijds aan de Stationsstraat stond.

Waarom?
Uit onderzoek is gebleken dat er vooral onder tieners veel behoefte is aan een eigen plek. Het zal u dan ook niet verbazen dat er veel aandacht wordt besteed aan deze doelgroep. Ook onder volwassen blijkt er behoefte te zijn aan een ‘eigen plek’. Groepsdiscussies over serieuze onderwerpen worden niet geschuwd. Met het wijkgebouw komt de kerk dichterbij de mensen in de wijk.

Feestelijke opening
Op 19 januari 2008 was het eindelijk zover. ‘De Arendshof’ werd officieel geopend. Het centrale thema rond het de opening was ‘deuren’. De deuren van het wijkgebouw staan voor iedereen open. Diverse clubs presenteerden hun programma en er waren bovendien leuke prijzen te winnen. Natuurlijk was er voor de bezoekers een hapje en een drankje, want dat hoort nu eenmaal bij een feest.

Algemeen
De burgerlijke gemeente in Putten groeit. Wij zijn enorm dankbaar voor ons prachtige wijkgebouw, dat inmiddels volop in gebruik is. Het resultaat mag gezien geworden, maar natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen. Het is de bedoeling dat het wijkgebouw goed bezocht blijft. Diverse enthousiaste commissies doen er alles aan om gezellige activiteiten te organiseren.