Sinds korte tijd zijn de kerkdiensten van de Hervormde Gemeente Putten niet meer via YouTube te volgen. Het aantal kijkers via YouTube is afgenomen en nog maar beperkt.

In het begin van de corona crisis was er grote behoefte aan bandbreedte om alle kijkers en luisteraars thuis te bedienen. Ondanks het op korte termijn verhogen van de capaciteit lukte het niet altijd om iedereen via de website van de kerk een ononderbroken stream te garanderen. Voor extra capaciteit is er toen voor gekozen de diensten ook via YouTube uit te zenden. Een voordeel van YouTube is dat er op veel moderne televisies voorzieningen aanwezig zijn om eenvoudig YouTube uitzendingen te bekijken.

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het uitzenden via YouTube. Het opstarten van de uitzending via YouTube was een handmatige actie. YouTube biedt de gemeente weinig mogelijkheden om extra informatie te tonen. Bij storingen is er geen organisatie waarmee contact opgenomen kan worden. Daarnaast wordt er door YouTube automatisch gecontroleerd of er originele opnames uitgezonden worden van liederen waarvoor licenties nodig zijn. Als dit wordt geconstateerd wordt de uitzending afgebroken. Het is ook niet mogelijk om deze licenties wel te verkrijgen. Ook blijven opnames onbeperkt bewaard als er niet handmatig wordt gewist.

Voor hen die graag de kerkdiensten op de televisie volgen zijn daarvoor ook voor de kerkdiensten uitgezonden via de website mogelijkheden. Er zijn al wel televisies met een ingebouwde browser. Vanaf een computer, tablet of telefoon kunnen beelden wel naar een tv worden gestreamd via bijvoorbeeld een Chromecast. Sommige televisies hebben ook al een ingebouwde Chromecast ontvanger. Ook is er de mogelijkheid om via een HDMI kabel vanaf een laptop te verbinden met de televisie. Daarnaast kan er via de gemeente een ontvanger op de televisie aangesloten worden zodat alle kerkdiensten via de televisie gevolgd kunnen worden.

Gezien het feit de capaciteit van de website op dit moment voldoende is om iedereen van een ononderbroken kerkdienst te voorzien is besloten de uitzending via YouTube te laten vervallen.