‘Zou je iemand van het ‘Aanvullend Bezoekwerk’ willen vragen bij Jorieke een afspraak te maken?’ Een mailtje komt bij mij binnen. De ambtsdrager geeft de aanleiding voor zijn verzoek door. Hij is verschillende keren bij René geweest in het ziekenhuis en revalidatiecentrum. Na thuiskomst kreeg hij ook een gesprek met Jorieke. Ze is oververmoeid en heeft verdriet dat haar schuldgevoelens bezorgt.

De ouderling praat met haar en merkt dat er rouw over het verlies van ‘de René voor het ongeval’ is. Met haar instemming stuurt hij mij een mailtje.

Wat was Jorieke dankbaar dat René voor haar en de kinderen gespaard was na dat vreselijke ongeluk. Alles draaide om het herstel van René. Als hij eerst maar weer thuis zou zijn. Het gezin draaiend houden én op bezoek gaan, dat vroeg veel van haar. Nu René een paar weken thuis is, merkt Jorieke dat René, die in het revalidatiecentrum zo goed leek, nog met veel beperkingen te maken heeft. Van een stukje terras vegen is hij al moe. Aan tafel eten als gezin geeft hem teveel prikkels. Zou hij nog wel ooit kunnen werken? Diep in haar hart vindt Jorieke het oneerlijk dat hun leven opeens zo anders werd.

Het helpt Jorieke enorm dat de aanvullend bezoekwerker naar haar luistert. Ze kan haar gevoelens uitspreken en leert waar haar verdriet en schuldgevoel vandaan komt. Samen spreken ze over het omgaan met verlangen naar verbetering en het onder ogen zien van het verlies van idealen. Dat je daarover mag rouwen, om uiteindelijk tot acceptatie te komen. Troost zoeken ze in Gods Woord. Jorieke is ondanks alle veranderingen dankbaar dat ze haar kracht voor de toekomst van de Heere mag verwachten.

 

Luisterend oor

Naast de pastorale zorg van ambtsdragers is er een team van aanvullend bezoekwerkers in onze gemeente beschikbaar. Mede-gemeenteleden die een luisterend oor bieden en de mogelijkheid hebben regelmatig op bezoek te komen. Zij/hij heeft de cursus psycho-pastorale toerusting gevolgd en een belofte van geheimhouding afgelegd.

Informatie:

Ligt jouw of uw vraag misschien op een ander terrein? Zou u willen gebruikmaken van ‘Aanvullend Bezoekwerk’ vanwege het omgaan met echtscheiding, depressieve gedachten, een kind dat veel aandacht nodig heeft of rouw?

Heb jij problemen en wil je met iemand praten?

Ook voor jongeren zijn we graag beschikbaar.

Bespreek dit met uw/jouw wijkpredikant of wijkouderling.

Of neem contact op met:

M.M. Jonker- Hakkert, coördinator Aanvullend Bezoekwerk,

tel. 0341- 357766

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.