De nieuwe uitgave van Opvoedingsbron is uit. Deze editie heeft het thema ‘In de leer’. In het magazine staat een Bijbelstudie over 

‘De loffelijke daden van de Heere’. Deze is geschreven door ds. J.J. ten Brinke. Herman van Wijngaarden (HGJB) schrijft over kinderen leren geloven. Verder staan er praktijkvoorbeelden en zeven praktische handvatten in het magazine. De Opvoedingsbron is digitaal te lezen via HGJB.nl/Opvoedingsbron. Ook is het mogelijk een gedrukt exemplaar te bestellen voor € 1,- via vrouwtotvrouw.nl

Gebed voor het jeugdwerk   

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om met de volgende onderwerpen mee te bidden.

  • We bidden om een zegen over het HGJB-Scholierenweekend, dat van 16-19 febr. zal plaatsvinden in Someren.
  • We danken voor de vele aanmeldingen voor de HGJB-vakanties en bidden om een zegen over alle voorbereidingen hiervoor.
  • We bidden voor gemeenten die een HGJB-Groeiplantraject volgen en danken voor de inzet van de vele vrijwilligers in die gemeenten.
  • We bidden voor de werknemers van de HGJB, dat zij vreugde mogen vinden in hun werk en dat hun werk tot zegen mag zijn.
  • We bidden voor jongeren die worstelen met psychische problemen: dat zij de nabijheid van God mogen ervaren en dat zij in de gemeente een plek mogen vinden waar zij op adem kunnen komen.

HGJB-Jongerenavond op 15 mrt. in Krimpen a/d IJssel

Op 15 mrt. organiseert de HGJB een Jongerenavond in Krimpen a/d IJssel. Een mooie avond voor jongeren van 16+ en hun leiding. Tijdens deze avond neemt een van onze jongerenwerkers de jongeren mee in het thema: Don't worry, be happy? Het centrale Bijbelgedeelte is Filippenzen 4. Hierover gaan de jongeren onderling én met de spreker in gesprek. Daarnaast zingen ze samen en is er veel ruimte voor ontmoeting. Voor predikanten en jeugdwerkleiders is er in het programma een afzonderlijk onderdeel voor ontmoeting en gesprek met elkaar. Meer informatie staat op HGJB.nl/Jongerenavonden.

De HGJB zoekt reisleiders voor komende zomer

Meer dan 800 kinderen, tieners en jongeren hebben al een vakantie geboekt bij de HGJB! Maar deze vakanties kunnen niet zonder reisleiders. Daarom zoekt de HGJB nog enthousiaste jongeren. Wat doet een HGJB-reisleider? Allereerst samen met het team het programma van de vakantie invullen. In het programma zitten activiteiten, spellen en tijd voor God. Ook weet een reisleider de aandacht goed te verdelen over de deelnemers. Tenslotte is het belangrijk dat reisleiders op een ontspannen manier het geloof kunnen doorgeven aan kinderen, tieners en jongeren. Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/reisleiding