Nu de uitzending van Adré en Marja Lichtendonk achter ons ligt en zij weer definitief in ons midden zijn, zijn ook onze werkzaamheden als Thuisfrontcommissie voorbij.

We kijken met dankbaarheid aan onze God terug op het hartverwarmende medeleven voor het werk in Bosnië: zoveel gulle gevers, zoveel bidders en betrokkenheid vanuit onze gemeente stimuleerden ook ons in ons werk als TFC! Daarvoor (nogmaals) onze hartelijke dank!

Er is royaal gegeven voor het werk in Bosnië. Er is dan ook een flink positief saldo: ruim € 50.000,-. Dit wordt beheerd door de GZB met bestemming: voortgang van het werk in Bosnië.

De GZB heeft een aantal projecten op het oog:

  • kerkplanter in Zenica. De GZB is bezig met het vervullen van een vacature, waardoor op termijn een nieuwe gemeente zal worden gesticht in Zenica,
  • Voor jongeren onder de 18 jaar is evangelisatie officieel verboden door de overheid. De kampen hebben een duidelijk christelijk karakter. Voor veel jongeren is dit de eerste kennismaking met het christelijk geloof.
  • het bevorderen van vrede en verzoening tussen verschillende etniciteiten, uitgevoerd door Stichting Peace Catalists.
  • Er worden door de christelijke gemeente in Tuzla voedselpakketten en stookhout uitgedeeld aan arme gezinnen.
  • reis-en verblijfskosten voor Adré en Marja wanneer zij in 2024/2025 enkele weken terug gaan voor bemoediging en ondersteuning van de christelijke gemeenten in Bosnië.

Enkele projecten lopen al (jeugdkampen, winterpakketten), andere projecten zijn in ontwikkeling.

Het leek ons goed u hierover te informeren, zodat u weet hoe uw geld besteed wordt.

Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u die stellen aan

Michael van ‘t Veld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

Adré en Marja: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.nr. Adré: 06 27552293. 

Met vriendelijke groet,

de Thuisfrontcommissie Geloof in Bosnië,

Michael, Thona, Henry, Neline, Klaas-Jan, Reinier en Willy