In Europa zijn landen waar veel armoede is. Roemenië en Moldavië zijn twee van die landen. De Stichting Putten-Roemenië-Moldavië zorgt ervoor dat er ieder jaar twee vrachtwagens

areke romeniemet kleding en hulpgoederen naar die landen gaan. Veel mensen in Putten helpen daaraan mee. Dat doen ze door bijvoorbeeld kleding te geven die ze zelf niet meer gebruiken. In Valea lui Mihai in Roemenië woont Areke Wigmans. Die moeilijke naam korten we af tot VLM.

Areke is een Nederlandse vrouw die in VLM iedere middag 60 kinderen opvangt voor naschoolse opvang. Ze was getroffen door de enorme armoede waarin deze zigeunerkinderen leven. De meeste kinderen gingen niet eens naar school. Je kunt je voorstellen dat ze daarom nooit een baan zouden krijgen. Het enige wat dan voor hen zou overblijven was bedelen of stelen.

Als de kinderen bij Areke komen, beginnen ze met een maaltijd. Daarna worden ze begeleid bij het maken van huiswerk. En tussendoor is er een spel en wordt er over de Heere Jezus verteld. Dat heeft ook gevolgen: veel zigeuners komen tot geloof en worden gedoopt. De gemeente groeit!

De kinderen van alle kinderclubs gaan Areke helpen. Maar als je nog niet naar club gaat (omdat je nog niet in groep 5 zit, of je woont bijvoorbeeld in Ermelo) dan mag je toch meedoen.

Over de schoenendozen:

- Je maakt een jongens- of een meisjesdoos. Wil je dat ook op de doos schrijven!

- Wil je ook op de doos schrijven of het voor de leeftijd 7 t/m 9 jaar of 10 t/m 12 jaar is?

- Je kunt de doos vullen met:

  • Toiletspullen;
  • Sokken;
  • Ondergoed;
  • Kleurtjes of stiften;
  • Een spelletje of speeltje;
  • Snoep;
  • Het is leuk om iets van jezelf in de doos te doen (maar liever geen knuffel).

Omdat het niet leuk is als het ene kind veel minder krijgt dan het andere kind, vragen we of je je aan het bovenstaande lijstje wilt houden.

- De spullen gaan mee met het transport in april en worden op D.V. 1 juni 2020 gegeven. Dan organiseert Areke een kinderdag. Let je daar op bij de houdbaarheidsdatum?