Per 1 januari zullen de kosten van energie voor de Hervormde Gemeente sterk stijgen. Op aangeven van de commissie duurzaamheid worden daarom tijdelijk een aantal maatregelen van kracht om het energiegebruik in de kerken zoveel mogelijk te beperken. Deze maatregelen zijn per gebouw opgesteld en zijn van toepassing zolang dit vanwege de buitentemperatuur nodig is.

Oude Kerk

Vanaf zondag 8 januari zullen de deuren aan de achterkant van de kerk, dus aan de kant van restaurant “de Marktmeester” en aan de kant van “Domburg’s Kaas, Noten & Wijn”, niet meer gebruikt worden om de kerk binnen te gaan. Voor de deur “onder de toren” geldt hetzelfde. U kunt dus enkel de deuren aan de kant van het marktplein en aan de kant van “Van Ganswijk” gebruiken. De deuren kunnen voor, tijdens maar ook na de dienst wél gebruikt worden om de kerk te verlaten.

Nieuwe Kerk

Vanaf zondag 8 januari zullen de deuren aan de voorkant van de kerk, dus aan de kant van bouwbedrijf De Bruin en aan de kant van “Zorggroep NW Veluwe, locatie Elim”, niet meer gebruikt worden om de kerk binnen te gaan. De deur aan de kant van Elim kan nog wel gebruikt worden voor minder valide gemeenteleden. Aan de achterkant van de kerk zal één dubbele buitendeur gesloten blijven en van de ander zal maar één deur openblijven. De deuren kunnen voor, tijdens maar ook na de dienst wél gebruikt worden om de kerk te verlaten.

Gemeenteleden die hun kinderen naar de oppas brengen verzoeken wij om voor de dienst de deuren aan de achterkant van de kerk te gebruiken. Gemeenteleden die hun kinderen tijdens de dienst naar de oppas brengen verzoeken wij om via de consistorie te lopen.

Zuiderkerk

Vanaf zondag 8 januari zullen de deuren van de kerk zoveel mogelijk gesloten blijven. U wordt verzocht de deuren zelf te openen en deze achter u te sluiten.

Vanaf aanstaande zondag zal deze informatie op de betreffende deuren te lezen zijn; ook zullen er twee weken lang mensen bij de deuren staan om kerkgangers die deze informatie hebben gemist op te vangen.