We hebben allemaal te maken met stijgende energieprijzen, zo ook onze kerkelijke gemeente. Om de stijgende kosten iets af te remmen is er in overleg en advies met de kosters besloten om de temperatuur in onze kerken een graadje te verlagen. Daarnaast houden de kosters in deze periode het gasverbruik bij. Op basis van het werkelijke gasverbruik wordt er een voorstel gedaan om zoveel mogelijk te besparen zonder afbreuk te doen aan de erediensten.

Het kost veel tijd en energie om een kerkgebouw in de winterperiode op de juiste temperatuur te krijgen. Als een kerkgebouw eenmaal op temperatuur is, wordt het gasverbruik per tijdseenheid fors minder. Dit kan de overweging zijn om meer erediensten in één kerkgebouw te houden. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij u hierover informeren.