Libanon is een prachtig land, maar ook een land in crisis. Al meer dan tien jaar worden zo’n 1,5 miljoen vluchtelingen opgevangen.

Toen daar ook nog eens de coronacrisis en de enorme explosie in de haven van Beiroet bijkwamen, raakte het land zo goed als failliet. Veel mensen zien de toekomst somber in.
Juist in deze donkere tijden wil de kerk hoop bieden.

Dat geldt ook voor de 27-jarige Tsoler. Zes jaar geleden kwam ze tot geloof. “Soms zijn Libanezen verdrietig”, vertelt ze, “maar wij, christenen, verheugen ons. Niet in de stabiliteit van dit land, maar onze hoop is dat we echt en diep worden geliefd door onze God.”

In haar gemeente is ze verantwoordelijk voor toerustingswerk onder jongvolwassenen.
De GZB helpt de kerk in Libanon om in woorden en daden het Evangelie te delen. We willen hoop en perspectief brengen in een land dat zo zwaar lijdt. Helpt u mee? Voor

€ 15,-  kunnen we een voedselpakket uitdelen. Voor € 30,- krijgen studenten theologie een boekenpakket.

Van harte aanbevolen!

Postzegels en kaarten voor het zendingswerk

Ook dit jaar hebben we als gemeente weer een enorme berg postzegels en kaarten ingezameld voor de GZB en Kerk in Actie. Iedereen die heeft meegedaan: bedankt! Ieder jaar levert deze actie landelijk zo'n

€ 18.000,- op. De moeite waard dus!

Meedoen kan heel eenvoudig:

• De postzegelskunnen worden ingeleverd bij het Kerkelijk Bureau.
  • Knip postzegelsruim van de envelop. Knip geen postzegelsvan ansichtkaarten.
  • Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Een ansichtkaart is een enkele kaart, met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier.

Wilt u hier meer over weten? Kijk op www.gzb.nl/kaartenactie.
Spaart u ook mee?