Kindergebedsboekje – Week van gebed 2022. ‘Licht in het duister’, dat is het thema voor de Week van gebed in 2022. Tijdens deze week van 16 tot en met 23 januari

staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Doe mee en geef als gezin deze week extra aandacht aan gebed. Aan de hand van een handig kindergebedsboekje sta je elke dag stil bij een Bijbelverhaal dat ons meer vertelt over het Licht van de wereld. De HGJB heeft aan dit kindergebedsboekje meegeschreven. Kinderen krijgen een prikkelende vraag om over na te denken (en over te praten). Daarnaast bevat het boekje verwijzingen naar video's, luistertips, knutselwerkjes en experimenten. Uiteraard bevat iedere dag ook een onderwerp om voor te bidden en diverse voorbeeldgebeden. Bestel het kindergebedsboekje via de webshop HGJB.kameel.nl

Gebed voor het jeugdwerk 

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed. 

  • Dank voor de jongeren die de HGJB mocht bereiken met de (online) HGJB-kerstconferentie. Dank dat we jongeren mochten bemoedigen en toerusten in hun geloof en dat we hen mochten uitdagen om dit ook uit te dragen.
  • Bid voor jongeren die geraakt worden door de coronamaatregelen. Die het lastig vinden dat alles wegvalt, zich eenzaam en alleen voelen. Bid dat zij zich geliefd en gezien voelen.
  • Het is onzeker hoe de coronacijfers zich ontwikkelen en welke maatregelen er nog genomen gaan worden. Bid dat we als HGJB manieren blijven vinden om jongeren te inspireren en toe te rusten in geloof, hoop en liefde.
  • Bid voor alle jeugdwerkleiders en ouders dat zij inspiratie en wijsheid krijgen, zodat ze manieren vinden om in verbinding te blijven met kinderen, tieners en jongeren. Bid dat ze samen het geloof kunnen voorleven en doorgeven.

Toerustingsmomenten Vakantie Bijbel Werk

In febr. organiseert de HGJB vier toerustingsmomenten voor het Vakantie Bijbel Werk 2022. Laat je onderdompelen in het nieuwe thema tijdens de toerustingsdag op 12 febr. Een programma met uitgebreide informatie over het nieuwe thema, een Bijbelstudie en volop inspiratie staat voor je klaar. Daarnaast is er keuze uit interactieve workshops en kun je de nieuwe knutselwerkjes bekijken. Komt de dag niet uit? Dan biedt de jeugdorganisatie op 4 en 8 febr. twee avonden met een compacter, maar alsnog afwisselend programma. Daarnaast is er op 16 febr. ook een online-avond, waarin de belangrijkste informatie wordt toegelicht. Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/VBW

Dit voorjaar: de HGJB-TienerTour en de HGJB-Jongerenavonden

Dit voorjaar hoopt de HGJB twee nieuwe activiteiten voor tieners en jongeren te organiseren. Voor de leeftijd van 11-17 jaar is er de HGJB-TienerTour - vier zaterdagen in maart en april op verschillende plekken in het land. Tieners beleven met leeftijdsgenoten uit hun regio een serieus gezellige middag of avond. Met verdieping, mooie muziek en een tof keuzeprogramma.

Voor jongeren vanaf 17 jaar zijn er de HGJB-Jongerenavonden op 11 en 18 mrt. Samen met anderen jongeren verdiepen ze hun geloof. Een inspirerende spreker zal ze meenemen in een actueel thema, waarna ze aan de slag gaan met werkvormen. De avond wordt interactief door het gesprek met elkaar én met de spreker aan te gaan.

Kom met de tieners of jongeren van jouw club, jeugdvereniging en/of (belijdenis)catechese. Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/TienerTour en HGJB.nl/Jongerenavonden

Logo HGJB