Jurjen ten Brinke, voorganger van Hoop voor Noord en presentator bij de EO, komt spreken op de HGJB-Kerstconferentie. Tijdens een van

de samenkomsten zal hij de jongeren verder meenemen in het thema van dit jaar: 'Meet Me'. Op de HGJB-Kerstconferentie is er elke dag een samenkomst. Tijdens deze samenkomst wordt er gebeden en in de Bijbel gelezen. Op deze manier zoeken de jongeren (17-25 jaar) samen naar wat God tot hen te zeggen heeft. Dit jaar gaat het in de samenkomsten en groepsgesprekken over de ontmoetingen die Jezus had. Vanuit de evangeliën leren we dat een ontmoeting met Jezus mensen in beweging zet, dat Hij genezing en herstel brengt en dat harten veranderen door Zijn boodschap van genade en waarheid.  

De HGJB-Kerstconferentie is een plek waar jongeren God ontmoeten, in hun geloof bemoedigd worden en andere christelijke jongeren leren kennen. ​Kijk voor meer informatie over de HGJB-Kerstconferentie op HGJB.nl/kerstconferentie.

Gebed voor het jeugdwerk 

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed. 

  • Dank voor alle kinderen, tieners en jongeren die deel uitmaken van de gemeente. Bid dat zij zich gezien weten en dat zij de gemeente als een veilige thuisplek mogen ervaren.
  • Bid voor predikanten, (jeugd)ambtsdragers en jeugdwerkleiders dat zij wijsheid en de leiding van de Heilige Geest in het leidinggeven ontvangen en dat zij hun werk met liefde en zorg voor de jongeren doen.
  • Dank voor het jeugdwerk dat opgestart is. Voor allerlei manieren waarop kinderen, tieners en jongeren in gesprek zijn over het Evangelie. Dank ook voor het Vakantie Bijbel Werk dat in sommige gemeenten in de herfstvakantie plaatsvond. Bid dat wat gezaaid is ook zal vrucht dragen.
  • Bid voor eenheid onder jongeren. Sommigen laten zich vaccineren, anderen niet. Bid dat er geen tweedeling ontstaat tussen jongeren die voor en die tegen vaccinatie zijn. Dat jong en oud elkaar de ruimte geven, elkaar respecteren en elkaar onderling 'vasthouden'.

Vader Zoon Survival 2022 - Gaan jullie de uitdaging aan?

Van D.V. 5-7 mei 2022 organiseren HGJB en Outback Explorers weer de Vader Zoon Survival. Vaders beleven met hun zonen (13-15 jaar) drie geweldige dagen in de Belgische Ardennen. Een actief programma staat voor ze klaar. Denk hierbij aan high ropes parcours, een bivak bouwen en een potje koken. Naast deze activiteiten is er ook veel ruimte om met elkaar het 'betere' gesprek aan te gaan, waar thuis vaak weinig of geen tijd voor is. Drie dagen lang ‘survivallen’, om er samen sterker uit te komen. Meld je aan op HGJB.nl/VZSurvival.