‘Ik begrijp niet wat u zegt!’. ‘Hoe moet ik u vertellen wat ik bedoel?’
Voor heel wat mensen die in Putten wonen is dit de praktijk van elke dag. Wonend en levend in Putten, maar niet of nauwelijks een woordje Nederlands kunnen begrijpen, spreken of schrijven. Het zijn mensen die zich hier lang niet altijd thuis voelen en dan ook nog een grote taalbarrière.

Om dichter bij elkaar te komen worden al een aantal jaren taallessen Nederlands voor anderstaligen gegeven door een drietal kerken in ons dorp (de Hervormde Gemeente Putten, de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Hersteld Hervormde kerk). We gaan 6 okt. 2021 weer starten met het geven van taallessen Nederlands voor anderstaligen die in Putten wonen. Onderdeel van dit stukje kerkenwerk is het bieden van een plaats van ontmoeting en het delen van de Bijbelse boodschap. We geven voornamelijk taalles aan medelanders met een Poolse, Arabische en Eritrese achtergrond. Maar ook mensen met een andere culturele achtergrond zijn welkom.

Gedurende het winterseizoen staat op de woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur De Arendshof voor deze doelgroep open (adres Arendstraat 2, 3882 JJ in Putten).

Voor extra informatie kunt u terecht bij Jan van den Hazel (06 5506 4868 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij zien er weer naar uit om met een groep anderstalige medeburgers  een boeiend seizoen in te gaan. De uitdaging is dat we elkaar beter gaan verstaan en dat in veel aspecten van het leven. Wilt u ook voorbede doen voor dit stukje kerkenwerk? U kunt iemand, die wel wat ‘Nederlandse taal kan gebruiken’,  ook attenderen op deze taallessen Nederlands in De Arendshof. U mag een eerste keer ook zelf meekomen met een nieuwe ‘cursist’.