Instructieavond HGJB-kinderwerk – 27 september 
Op maandagavond 27 september vindt een gratis instructieavond voor de HGJB-kinderwerkmethode Clik plaats.

Of je nu net met deze methode werkt, of al wat langer, tijdens deze avond ontdek je frisse ideeën voor hoe je nóg meer uit deze methode kunt halen! Daarnaast biedt deze avond veel inspiratie voor alle kinderwerkers omdat er de mogelijkheid is om volop ideeën met elkaar uit te wisselen! Meld je aan op HGJB.nl/instructie.

HGJB-Kerstconferentie 2021 ‘Meet Me’

Dit jaar is het thema van de HGJB-Kerstconferentie ‘Meet Me’. Als er iets is waar we met elkaar naar verlangen, dan is het wel ontmoeting met elkaar. Écht ontmoeten, ontspannen en dat zonder afstand. Juist in deze tijd ontdekken we waarom ontmoeting zo belangrijk is. In de samenkomsten en groepsgesprekken tijdens de conferentie gaat het over de ontmoetingen die Jezus had. Vanuit de evangeliën leren we dat een ontmoeting met Jezus mensen in beweging zet, dat Hij genezing en herstel brengt en dat harten veranderen door Zijn boodschap van genade en waarheid. HGJB-Kerstconferentie - ontmoet God, ontmoet elkaar en ontmoet jezelf. Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/Kerstconferentie.

Generator – special ‘erbij horen’

‘Misschien vraagt de nabije toekomst wel dat we extra laten zien wat het betekent om bij de gemeenschap van de kerk te horen. Met die gedachte in het achterhoofd hebben we een nieuw nummer van het HGJB-vakblad Generator gemaakt.’ In de nieuwe special van Generator staan we stil bij het thema ‘erbij horen’. Hoe laten we aan jongeren (evenals aan ouderen) zien dat ze erbij horen? Dat we ze het afgelopen jaar gemist hebben? Dat is altijd al een belangrijk onderwerp geweest, maar zal het zeker ook in de nabije toekomst zijn. Hopelijk geeft Generator 37 nieuwe inspiratie! Bestel de Generator op HGJB.nl/Generator

Gebed voor het jeugdwerk 

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed. 

  • Danken dat het jeugdwerk weer met nieuw elan wordt opgepakt en vormgegeven. Bid om inspiratie en creativiteit daarvoor.
  • Gebed voor wijsheid bij de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Dat er voldoende mensen bereid zijn om zich in te zetten voor het jeugdwerk. Dat er vrijwilligers gevonden worden die liefde voor God en voor jongeren hebben en een identificatie-figuur in het geloof zijn voor kinderen en jongeren uit de gemeente.
  • Gebed voor kinderen, tieners, jongeren die de overstap maken naar een andere klas, school of niveau. Dat ze zich gedragen weten door God en dat er mensen om hen heen staan die hen daarin begeleiden.
  • Gebed voor het Vakantie Bijbel Werk dat deze zomer op veel plaatsen in het land georganiseerd wordt. Dank dat dit weer mogelijk is. Bid voor de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Dat veel kinderen geraakt mogen worden door het geloof.

logo hgjb