De coronapandemie is momenteel een jaar gaande. In toenemende mate merken wij dat het een sterke wissel trekt op het kerkelijk leven zoals wij dat gewend waren. Gelukkig hebben wij voorbije zondag kunnen melden dat het aantal besmettingen in Putten aan het teruglopen is, maar het landelijk beeld is nog niet overtuigend positief te noemen. Onderstaand geven wij een soort van routekaart weer ten aanzien van het kerkelijk leven vanaf 1 mrt. 2021 :

Kerkdiensten

Dankbaar zijn wij dat het weer mogelijk is om met 30 personen bij elkaar te komen. Zoals reeds is afgekondigd starten wij op D.V. zondag 7 mrt. met de drie diensten waarbij 30 personen aanwezig kunnen zijn. Het opstarten van de diensten met 30 personen vraagt ook de nodige voorbereidingen (uitnodigingen versturen, gastvrouwen/heren, desinfectie etc.) en daarom is besloten om vanaf D.V. zondag 14 mrt. weer zes diensten te beleggen met 30 personen, waardoor meer mensen gelegenheid krijgen de kerk te bezoeken. Dat betekent dat er in elke kerk een ochtend-  en een middag- of avonddienst zal zijn.

Afkondigingen in de kerkdiensten

Onze kerkdiensten starten vaak later dan aangegeven. Daarom hebben wij een voorlopige maatregel genomen om het karakter van ‘voorzang’ beter tot zijn recht te laten komen. Met ingang van zondag 7 mrt. zullen de afkondigingen in de dienst plaatsvinden na het “zingen voor de dienst”. De organist zal de voorzang inzetten op

8-10 minuten voor aanvang van de dienst. De kerkenraad blijft tijdens de voorzang in de consistorie. Zodra er weer vergaderingen van de AK mogelijk zijn zal dit punt besproken gaan worden.

Kerkdiensten op Biddag 10 mrt. 2021

Op Biddag zal ‘s middags een dienst voor kinderen gehouden worden in de Oude Kerk. Op welke wijze en hoeveel nog af te stemmen tussen Jeugdraad en BHV. Op Biddag ’s avonds zullen er in elk kerkgebouw (3) diensten gehouden worden met 30 personen per dienst.

Viering Heilig Avondmaal

In overleg met de predikanten wordt een datum gezocht in april om het Heilig Avondmaal te kunnen vieren op dezelfde wijze zoals op 6 dec. 2020.

Doopdiensten

Ook de doopdiensten zullen naar verwachting eind mrt. / begin apr. weer doorgang kunnen vinden, waarbij dan gelukkig ook familie aanwezig kan zijn omdat er weer 30 personen in de diensten aanwezig mogen zijn. 

Rouw- en trouwdiensten

Ten aanzien van rouw- en trouwdiensten wordt een aantal aanwezige personen van 50 gehanteerd.

Online-activiteiten doordeweeks

Ook willen wij de online-activiteiten weer voorzichtig gaan opstarten, omdat vanuit de landelijke kerk geadviseerd wordt met maximaal vier zangers te werken op ruime afstand van elkaar (3 m.) en van eventuele toehoorders (5 m.).

Vergaderingen, gesprekskringen, studiegroepen enz.

Helaas zijn er geen wijzigingen te melden ten aanzien van vergaderingen, gesprekskringen, studiegroepen enz. Het huidige advies blijft van kracht; zoveel mogelijk online (of in de buitenlucht?). Als daar om zeer dringende redenen niet voor gekozen kan worden, dan maximaal 15 personen bij elkaar en in achtneming van de regels.

Jeugdwerk

Veel kinderen en jongeren ervaren deze coronatijd als zwaar en hebben behoefte aan sociaal contact dat ze tijdens jeugdactiviteiten opdoen. Door de overheid zijn meer mogelijkheden geschapen om weer voorzichtig te starten met jeugdwerkactiviteiten. Binnen de jeugdraad wordt hier nu over nagedacht hoe dit het beste kan worden vormgegeven om het jeugdwerk op een veilige en verantwoorde manier plaats te laten vinden.

Wij hopen en bidden dat deze maatregelen tot zegen mogen zijn voor het werk in de gemeente en dat gaandeweg meer mogelijkheden komen om als gemeente bij elkaar te komen en God de lof te brengen, ziende op onze overste Leidsman en Voleinder van ons

geloof Jezus Christus. 

Psalmen en gezangen in de avond

Vrijdagavond 5 mrt a.s. zal er weer een uitzending zijn. In verband met de huidige coronamaatregelen is er een compilatie gemaakt van eerder opgenomen en uitgezonden nummers. D.V. vrijdag 26 mrt. hopen wij weer een live-uitzending te kunnen verzorgen. Wij hopen dat deze uitzendingen u mogen bemoedigen en versterken en zullen zijn tot eer van God.  

Kerktijd

Fijn dat we weer naar de kerk mogen. Natuurlijk kan dat alleen als u uitgenodigd bent via kerktijd en u aan de gezondheidseisen voldoet. Nu is een goed moment om te controleren of uw voorkeuren nog goed staan. Ga naar www.kerktijd.nl en log daar in. Wellicht is het weer even zoeken hoe dat moet. Lukt het niet, kijk dan bij de veel gestelde vragen op www.hervormdputten.nl/kerktijd.
Als u er niet uit komt, kunt u de informatielijn bellen. U kunt hier uw naam en telefoonnummer inspreken en wij bellen u dan binnen enkele dagen terug. Door de voicemailservice bent u niet meer gebonden aan beperkte openingstijden. Bent u in de mogelijkheid ons te mailen dan heeft dat onze voorkeur.

Kerktijd.nl en biddag

In kerktijd.nl zijn extra categorieën aangemaakt voor Biddag. Als u naar een van deze diensten wilt, gaat u naar kerktijd.nl, u logt in en geeft uw voorkeuren aan voor Biddag  

Hieronder ziet u de mogelijkheden voor de kerkdiensten en voor Biddag. De middagdienst op Biddag is alleen bedoeld voor kinderen, voor informatie en aanmelden zie verwijs ik naar het stukje van de jeugdraad.

Op maandagochtend zullen we starten met uitnodigen voor Biddag, op woensdagavond voor de zondagsdiensten.

Biddag

Op woensdagmiddag 10 mrt. houden we Biddag voor gewas en arbeid. ’s Middags is er een dienst gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. We zijn in overleg met de BHV-commissie om het zo te organiseren dat er daadwerkelijk ook kinderen in de dienst aanwezig kunnen zijn. Houd daarom de website van de kerk en de afkondiging aanstaande zondag in de gaten voor concrete informatie. We zien ernaar uit om jullie weer in de kerk te kunnen ontmoeten om samen na te denken over het thema: een biddende bouwer, aan de hand van Nehemia 2.

Nehemia bouwt in Jeruzalem, de kinderen in Putten mogen biddend bouwen aan hun schoolwerk en aan de (andere) dingen die God belangrijk vindt. Zo mogen we, net als Nehemia, biddend tot God gaan.

Kerkelijk Bureau gesloten

Conform de richtlijnen van het RIVM is het Kerkelijk Bureau nog steeds gesloten. Wel zijn we telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdagmorgen van 8.00 uur tot 12.00 uur en per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kopij voor de kerkbode kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de brievenbus van het Kerkelijk Bureau. Collectebonnen kunt u bestellen via de website.

Virtueel kinderkoor

Op D.V. zaterdagavond 3 apr. wordt de Stille Week afgesloten met een zanguur vanuit de Oude Kerk. Graag zenden we dan als onderdeel van het programma een virtueel kinderkoor uit, met zingende kinderen vanuit de drie organiserende gemeenten: de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt & de Hervormde Gemeente Putten. Alle kinderen & tieners t/m ongeveer 15 jaar kunnen meedoen met het opnemen van het lied 'Als ik mijn ogen sluit'. De instructies en de link naar het juiste filmpje om mee te zingen staan op de website www.hervormdputten.nl . De uiterlijke inleverdatum is D.V. woensdag 17 mrt..

Voor vragen kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef het door aan de gezinnen om jullie heen! Wat zou het mooi zijn om op deze manier over kerkmuren heen verbonden met elkaar te zijn.

Samenzang Pasen

Nu het helaas nog niet mogelijk is om samen te zingen, hopen we op uw en jullie medewerking. Zingen jullie mee met het virtuele gemeentekoor? Ditmaal met het bekende lied ‘De Heer is waarlijk opgestaan’. Wat een mooi getuigenis en belijdenis om hiermee de zangdienst van 2e paasdag te beginnen. Wij hopen op diverse inzendingen, van jong & ouder, om zo ook in deze tijd samen gemeente te zijn. De instructies staan onder het oefen/opnamefilmpje dat te vinden is via: https://youtu.be/60I-hol3Llk. De link staat ook op de website www.hervormdputten.nl . De uiterlijke inleverdatum is D.V. woensdag 24 mrt..

Voor vragen kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees de stappen onder het filmpje goed door. Veel zangplezier & alvast bedankt voor het meedoen!