Op D.V. zaterdagavond 3 april wordt de Stille Week afgesloten met een zanguur vanuit de Oude Kerk.
Graag zenden we dan als onderdeel van het

programma een virtueel kinderkoor uit, met zingende kinderen vanuit de drie organiserende gemeenten:
de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt & de Hervormde Gemeente Putten.

Alle kinderen & tieners t/m ongeveer 15 jaar kunnen meedoen met het opnemen van het lied 'Als ik mijn ogen sluit'. Hieronder volgt het stappenplan voor de opname.
Meedoen kan t/m woensdag 17 maart. Lees het stappenplan goed door, wanneer een filmpje niet goed opgenomen is kan het helaas niet gebruikt worden voor het geheel.

Stap 1: Oefen het lied 'Als ik mijn ogen sluit' een aantal keer, zodat inzetten & tekst zo goed mogelijk gaan: https://www.youtube.com/watch?v=Uc1aAFEe6iY

Stap 2: Zorg voor 2 devices, 1 om het YouTube filmpje aan te zetten en 1 om een filmpje met geluid op te nemen. Ook zijn oordopjes of een koptelefoon nodig
(hiermee beluister je YouTube, zonder dat het dus op de filmopname te horen is).

Stap 3: Zet de telefoon/Ipad/laptop die het kind/de kinderen gaat filmen horizontaal (liggend) ergens voor het kind neer zodat goed zicht is op het kind,
op goede hoogte; gezicht in beeld tot ongeveer borsthoogte. Let op: stilstaand filmen, zet het device stevig neer.

Stap 4: Start de filmopname alvast, zet vervolgens het geluid van YouTube aan in de oordopjes/koptelefoon.
Het kind zingt het hele lied mee, hij/zij is ook in beeld als er niet gezongen wordt (voorspel, tussenspel, naspel), speel het hele lied af.
Let op: pauzeer NIET tijdens het filmen. Het filmpje duurt dus minimaal 3 minuten.
Gebruik alleen deze versie van YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=Uc1aAFEe6iY, anders wordt er in verschillende tempi gezongen en kan het niet tot een geheel gemaakt worden.

Het zou mooi zijn als de kinderen bij het derde couplet tijdens 'Ik doe mijn ogen dicht en vouw mijn handen stil' ook daadwerkelijk de ogen even dicht doen en de handen (in beeld) vouwen.

Stap 5: Verzend het filmpje via WeTransfer/Google Drive/OneDrive naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (het bestand is te groot om gewoon te mailen).

Het klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar als je het een keer gedaan hebt; valt het echt reuze mee! Het geeft ook niets als er een keer verkeerd wordt ingezet, dat knippen we er wel uit :)
Kinderen uit hetzelfde gezin kunnen samen op één filmpje of bijvoorbeeld 2 vrienden/vriendinnen <12 jaar die onderling geen afstand hoeven te houden.
De namen van de kinderen komen in beeld bij de aftiteling; bij het inzenden van de filmpjes graag de namen noemen! Liever geen naam in beeld? Geef het gerust even aan!

Heel veel succes & alvast super bedankt voor het meedoen!

Leuke vakantiebezigheid wellicht!🎶☀

Virtueel Kinderkoor Stille Zaterdag 1