Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven… Misschien mocht u vroeger deze tekst uit Jes. 9 opzeggen bij het kerstfeest van de zondagsschool. Wat heerlijk als je geloven mag dat dit Goddelijk Kind ook voor jou geboren is! Dan voel je je rijk, een rijkdom die boven alles uit gaat. Tegelijk kan er in je leven ook  het gemis van een eigen kind zijn. Sjanie ontving geen kinderzegen in haar huwelijk. 

Geen zoon, geen dochter die aankomt nu ze ouder geworden is en ook de zorg voor haar zieke man heeft. Willianne verlangt naar een zwangerschap, maar tot nu toe zijn Kees en zij steeds weer teleurgesteld. Geen kinderen ontvangen is een stil verdriet, dat dagelijks met je meegaat. Het gaat vaak - in bepaalde periodes van je leven – gepaard met veel vragen. Vragen waarover je maar niet zoveel spreekt, maar die er wél zijn. Misschien hebt u wel de behoefte om er (eindelijk) eens met iemand over te spreken. Voel jij je eenzaam met je verdriet, of onbegrepen en heb je behoefte aan een luisterend oor? Ook voor u en jou is er een veilige gemeente waarin aandacht is voor wat u/ jij meedraagt.

 

Luisterend oor

Naast de pastorale zorg van ambtsdragers is er ook een team van aanvullend bezoekwerkers in onze gemeente beschikbaar. Mede-gemeenteleden die een luisterend oor bieden en de mogelijkheid hebben regelmatig op bezoek te komen. De bezoekwerker heeft de cursus psycho-pastorale toerusting gevolgd en een belofte van geheimhouding afgelegd.

 

Informatie:

Ligt uw of jouw vraag misschien op een ander terrein dan kinderloosheid of gevoel van eenzaamheid? Zou u willen gebruikmaken van Aanvullend Bezoekwerk vanwege overbelasting (door zorgen in het gezin), een verlies of omdat het in je huwelijk moeizaam gaat? Bespreek dit dan met uw/jouw wijkpredikant of wijkouderling. Of neem contact op met:

M.M. Jonker-Hakkert, coördinator Aanvullend Bezoekwerk,

tel. 0341- 357766

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.