De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen aan huis gebonden zijn.

Programma voor 28 maart

Uitzending

Organisten Andr van Vliet en Marco den ToomZeker voor de oudere gemeenteleden, al dan niet in de verzorgingstehuizen, dreigt hierdoor eenzaamheid, nu sociale contacten nagenoeg niet mogelijk zijn. Daarnaast zijn vele activiteiten, waaronder veel concerten, afgelast waardoor er helaas beperkt mogelijkheden zijn om thuis te genieten van muziek of samenzang via bijvoorbeeld de kerkomroep. Ook voor concertanten zijn dit onzekere tijden, omdat ineens het inkomen voor een groot deel wegvalt.

Deze situatie leidt echter ook tot creatieve initiatieven om met muziek mensen te blijven verbinden met elkaar. Zo heeft de concertcommissie van Hervormd Putten het initiatief genomen om a.s. zaterdagavond 28 maart vanuit de Oude Kerk in Putten een dubbelconcert live uit te sturen mét twee orgels(!). De orgels zullen worden bespeeld door de bekende organisten Marco den Toom en André van Vliet, die op deze wijze dan ook de mogelijkheid krijgen om toch in deze tijd een concert te verzorgen. Zoals u gewend bent zullen psalmen of geestelijke liederen ook zeker niet op het programma ontbreken.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur en wordt live uitgestuurd via de kerkomroep en de website Hervormd Putten (https://www.hervormdputten.nl/kerkdiensten/kerkdienstenrooster) met digitale collecte t.b.v. onkosten. De concertcommissie hoopt hiermee vele luisteraars een moment van ontspanning te bieden in deze bijzondere tijd. Tot eer van God!