Op zaterdag 21 maart wordt in Lelystad ‘lente in de kerk’ gevierd, een inspiratiedag naar aanleiding van de gelijknamige nieuwe publicatie

ds vanloonvan ds. René van Loon. In dit boek geeft de Rotterdamse predikant een impressie van tekenen van hoop en nieuw leven in een tijd van secularisatie. Hij zocht in de afgelopen jaren de lente op in kerken en zag wat hij noemt ‘bloesem in oude gevestigde kerken, bloei in talloze internationale gemeenschappen en nieuwe kerkplanten groeien’.

‘Ik ben ervan overtuigd dat mijn impressie maar het topje van de ijsberg is’, schrijft René. ‘Wat bij het grote publiek in het oog springt is de herfst in de kerk, of zelfs de winter. Maar ongemerkt breekt op tal van plekken de lente door. En die mogen we niet missen, want dan zouden we geen recht doen aan de Heilige Geest.’

Aan de bijeenkomst wordt meegewerkt door ongeveer twintig organisaties en sprekers zoals Samuel Lee, Stefan Paas, Paul Visser, Niels de Jong, Marleen Stelling, Jurjen ten Brinke en vele anderen. Met 18 workshops, ontmoeting en muziek (o.a. The Psalm Project en het Emmanuel Choir van de Presbyterian Church of Ghana). Dank en voorbede hebben een belangrijke plaats in het programma. En de vraag staat centraal wat er van de groeiende en bloeiende kerken valt te leren. De inspiratiedag is bedoeld voor iedereen: gemeenteleden, kerkenraden en predikanten. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.lentekindekerk.nl.

Lente in de kerk is een uitgave van KokBoekencentrum, Utrecht. De organisatie is in handen van de missionaire organisatie IZB en Weetwatjegelooft.nl. Partners zijn onder andere de EO, deputaten evangelisatie CGK, TEAR, Theologische Universiteit Kampen, Evangelie&Moslims en SKIN.