Op 10 febr. 1980 begeleide de toen 16-jarige Evert van de Veen voor het eerst tijdens een zondagse kerkdienst de samenzang

Foto Evert vd Veenin de Gereformeerde Kerk van Voorthuizen. Nu, 40 jaar later, doet hij dat nog steeds, vrijwel elke zondag. Ter gelegenheid van dit jubileum zal Evert op zaterdag 15 febr. een jubileumconcert geven in de Gereformeerde kerk te Voorthuizen. Dit concert begint om 19.00 uur. Hij zal dan een programma ten gehore brengen met Nederlandse koraalbewerkingen. Evert heeft voor een dergelijk programma gekozen omdat ook mensen met minder affiniteit met orgelmuziek  dit concert zullen bezoeken. Vaak wordt de Nederlandse koraalkunst door deze groep wel gewaardeerd.

Hij heeft het programma samengesteld aan de hand van vijf thema’s:

Thema 1: “Soli Deo Gloria” (Aan God alleen de eer)

Thema 2: “Mijn orgelleraren”

Thema 3: Trouw en zegen van God”

Thema 4: Heden, verleden en toekomst”

Thema 5: “Dankbaarheid aan God”.

Evert beschouwd het begeleiden van de samenzang als “het mooiste aspect van zijn vak”. Daarom staat er op het programma van 15 febr. ook samenzang geprogrammeerd.
Evert ontving zijn eerste orgellessen van Evert van de Kamp. Hij vervolgde zijn studie later bij John Propitius. Hierna studeerde hij aan het conservatorium in Utrecht het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Evert is werkzaam als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Hij is dirigent van een aantal koren waaronder het Christelijk interkerkelijk mannenkoor Fontanus uit Putten. Hij geeft jaarlijks orgelconcerten in Nederland, maar ook in Hongarije, Duitsland, België en Australië gaf hij concerten. Ook is Evert organist in de Hervormde kerken (PKN) van Putten waar hij o.a. het Bätz- Witte in de Oude Kerk bespeelt. De jubileumcommissie nodigt u namens de kerkenraad uit om dit concert bij te wonen.