Afgelopen periode is de kelder van De Aker grondig verbouwd. Vanuit meerdere invalshoeken was deze wens uitgesproken.

Gebruikers, zoals clubs, catechese, oppas, opstap, JV en Delight, wilden graag dat deze ruimtes vernieuwd en gemoderniseerd werden. Maar ook voor zaalverhuur was deze vernieuwing niet voor z’n tijd. Technisch was ventilatie en verlichting echt aan vervanging toe, maar ook de gebruiksvriendelijkheid liet te wensen over.

Nadat afgelopen voorjaar alle ‘seinen’ op groen waren gezet, kon de klus starten.
En het was best een hele grote klus om dit te realiseren in de zomerperiode, tussen het winterwerk door. Vele vrijwilligers hebben geholpen met het leegslopen van de ruimtes. Alle plafonds, lichte scheidingswanden en lage deurkozijnen zijn verwijderd en afgevoerd in containers.
Omdat de ruimtes vooral veel voor jeugdwerk worden gebruikt, was uit kostenoogpunt gekozen voor veel inzet van vrijwilligers. Ook het opbouwen van wanden, plaatsen kozijnen en sauzen van alle wanden is door hen gedaan. Vanaf deze plek bedanken we alle vrijwilligers hartelijk voor hun inzet, want het resultaat mag er zijn! Alle zalen zijn voorzien van digitale schermen, de jeugdkelder voorzien van een beamer en volledig geluidsysteem. Alle vloeren (460 m²), wanden en plafonds zijn weer fris en nieuw. Alle ruimtes hebben ventilatie gekregen. Ook aan energiebesparing is gedacht; denk aan HR++ glas en LED-verlichting in alle ruimtes.

Ook een woord van hartelijk dank is op z’n plaats voor de Boeldagcommissie. Want het bedrag van € 14.000,-, dat Kerkbeheer ontvangen heeft in 2018, is besteed aan het opknappen van de kelder.

De basis van alle ruimtes is stoer en industrieel geworden. Er zijn geen plafonds meer en daardoor hebben we hoge ruimtes gekregen met hoge deuren.

In de jeugdkelder is een stoere bar gemaakt van hout met aluminiumplaat. Vanuit de jeugdraad wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het interieur van de jeugdkelder. Als dit gereed is hebben we weer een mooie kelderruimte voor de toekomst van onze jeugd!