Week van de opvoeding

werkgroep geloofsopvoedingDeze week staat Nederland voor de zesde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Het thema is: ‘Contact!’ De Week van de Opvoeding is een prachtig moment om als ouders en kerken aandacht te besteden aan (geloofs)opvoeding. De HGJB en JOP helpen ouders en gemeente graag op weg met een gespreksspel en een digitale toolkit (te vinden op www.hgjb.nl)!

In gesprek? - spel voor een eerlijk gesprek

JOP en HGJB hebben een spel ontwikkeld om gezinnen te helpen op een dieper niveau met elkaar te spreken. Dit dialoogspel geeft leuke suggesties om als gezin over verschillende (geloofs)thema’s met elkaar in gesprek te gaan. Er worden spelregels en tips gegeven om het gesprek zo open mogelijk te voeren. De gesprekskaartjes zijn voornamelijk bedoeld voor gezinnen met tieners.

Digitale toolkit voor ouders en gemeenten

Er is ook een digitale toolkit beschikbaar, boordevol ideeën en tips om aandacht te geven aan de geloofsopvoeding. Je kunt zelf kiezen hoe je geloofsopvoeding op de kaart wilt zetten in de kerk. Natuurlijk kun je deze ideeën ook het hele jaar door gebruiken.

Activiteiten Werkgroep geloofsopvoeding 2019

De Werkgroep Geloofsopvoeding organiseert in overleg met de wijkkerkenraden voor een drietal leeftijdscategorieën thema-avonden.

In oktober hopen we voor de ouders en verzorgers van onze tieners in leeftijdscategorie 12 – 16 jaar thema-avonden te verzorgen. Dit jaar sluiten we aan bij de catechesemethode ‘Leer en leef’.

Het thema dit keer is ‘Seksualiteit is bijzonder’.

De volgende data zijn vastgesteld:

wijk 1 en 3:         maandag 7 oktober in ‘de Aker’’

wijk 2:                 woensdag 9 oktober in ’de Arendshof’