Opstap helpt kinderen om in te groeien in onze eredienst, de werkplaats van de Heilige Geest. Kinderen ‘wennen’ aan de vaste volgorde van Opstap en van de eredienst. Er worden verschillende onderdelen van de liturgie en de sacramenten uitgelegd, door te vertellen wie de personen zijn die een rol spelen in de eredienst en wat die personen doen. We laten kinderen dingen zien, horen en voelen.

Er is 1x in de 2 weken Opstap voor de kinderen uit groep 1/2. Er is 1x in de 4 weken Opstap voor de kinderen uit groep 3/4. De kinderen gaan, met de leiding, tijdens het collecteren naar de clubruimte. Zo maken zij wel een deel van de dienst mee, samen met de gemeente. Door op deze manier af te bouwen van elke week oppas, naar om de week Opstap voor de kleuters en uiteindelijk nog 1x per maand voor de kinderen uit groep 3/4, willen we bereiken dat de kinderen zich steeds meer thuis mogen voelen in de erediensten. Dat ze er meer van begrijpen en mogen groeien in de vaste, wekelijkse kerkgang. 

Na de dienst kunnen de kinderen weer worden opgehaald door hun ouders. 

Contactpersoon voor Opstap Zuiderkerk is Petra Mouw: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Rooster Opstap Zuiderkerk 2019-2020