Sponsordiner Hart voor Israël

Van 22.03.2019 20:18 tot 22.03.2019 22:30
Bij De Aker
Geplaatst door Jan Verhoef
Categorieën: Ontmoeten
Hits: 1466

From the River to the sea, Palestine will be free (van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn). Deze kreet kun je dagelijks tegenkomen in de pers. Het zijn gevleugelde woorden van de Palestijnen, die zeggen recht te hebben op het hele land tussen de Jordaan en de Middellandse Zee. Ze claimen het gehele Heilige Land en zeggen dat er geen plaats is voor het volk van Israël, want dat volk woont naar hun opvatting op heilige Islamitische grond. Vandaar dat in veel schoolboeken het land Israël niet voorkomt. Vandaar dat Iran voortdurend dreigt Israël van de kaart te vegen. Probeer eens in te denken hoe dat is om altijd onder vijandelijke dreiging te moeten leven.

Ondanks alle turbulente gebeurtenissen in het Midden-Oosten en het toenemende anti-semitisme in de wereld, wil onze interkerkelijke werkgroep zich niet met politiek inlaten, maar zich daadwerkelijk inzetten voor de meervoudig gehandicapte kinderen van de zorginstelling ALEH in Israël. Ondanks het feit dat het Joodse volk slechts 0,2% van de wereldbevolking uitmaakt, worden zij vaak de zondebok en als zodanig beschuldigd de oorzaak van veel mondiale problemen te zijn. Wij willen achter het door God geliefde volk staan en hen met gebed, woord en daad terzijde staan.

U kunt met ons meedoen, door u op te geven voor het jaarlijkse sponsordiner op 22 maart 2019 in De Aker. De opbrengst van het viergangendiner (€ 33,50) is bestemd voor ALEH. Vanaf 18.00 uur bent u welkom. Heeft u zich al opgegeven? Zo niet, dan nodigen we u van harte uit dat als nog te doen bij Drikus Lubbertsen: hlubbertsen@solcon.nl of via 0341357146. Eet smakelijk!