Ouderenmiddag (Reisje)

Van 16.05.2018 14:30 tot 16.05.2018 17:00
Bij De Aker
Geplaatst door Jan Verhoef
Categorieën: De gemeente
Hits: 413

Ouderenmiddag/busreis

Een laatste herinnering aan het reisje op D.V. woensdagmiddag 16 mei. Deze keer gaan we in oostelijke richting, naar de Achterhoek. Daar rijden we ook een deel van de Kastelenroute, echt een heel mooi parcours. De bus staat vanaf 13.15 uur klaar op de parkeerplaats aan de achterzijde van De Aker. Om 13.30 uur willen we vertrekken.

Als alles goed verloopt zullen we om 17.30 uur weer terug zijn, waarna we weer van een heerlijke, warme maaltijd genieten in De Aker. Let u daar even op.

Velen gaven zich al op, maar het is nog mogelijk dat u ook meegaat. Geef het dan even per telefoon aan mij door, uiterlijk maandag 14 mei tot 12.00 uur. De kosten ad € 10,- per persoon (meer mag natuurlijk ook, graag zelfs!) betaalt u gewoon in de bus op 16 mei. Alleen aan de maaltijd deelnemen vanaf 17.30 uur is vanzelfsprekend ook mogelijk. Eén van de bussen heeft een lift, zodat er ook enkele rolstoelen mee kunnen. Uw eventuele rollator gaat mee in het bagageruim. Let u er dus op dat u niet eerst naar De Aker gaat, maar direct naar de bus achter De Aker. Onderweg is er halverwege een tussenstop. We zien uit naar een fijne middag met elkaar en een gezellige maaltijd.

ds. J. van Oostende

tel.: 701833

Nieuwe data voor de ouderenmiddag

Op woensdag 6 september zal weer de eerste gewone ouderenmiddag van het nieuwe seizoen worden gehouden. Iedere alleenstaande of oudere die nog wel ter been is, wordt hartelijk uitgenodigd deze middag bij te wonen.

De heer Lammert Postma uit Harderwijk komt ons aan de hand van beelden vertellen over de begaafde tekenaar J.H. Isings. Deze is bekend van de wandplaten vroeger op school. Dat waren vaderlandse geschiedenissen, zoals de Noormannen bij Dorestad, een middeleeuwse stad, enz., maar Isings maakte ook zestig bijbelplaten. Bij elke tekening wordt heel in het kort iets verteld en gewezen op kleine details, want Isings heeft vaak meer tijd besteed aan historisch onderzoek, dan dat hij voor het maken van een tekening nodig had. Misschien weet u het nog van vroeger en komende herinneringen weer boven.

De meditatie wordt deze keer gehouden door ds. H. Markus.

Voor uw agenda geef ik de overige data van de komende periode: de woensdagen 4 oktober, 8 november, 20 december (kerstviering), 10 januari, 14 februari, 21 maart (paasviering), 18 april en 16 mei (reisje).

Graag tot ziens D.V. op woensdag 6 september in De Aker. De aanvang is 14.30 uur.

ds. J. van Oostende

tel. 701833